• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inofrmer/alo

04.10.2024

10:05

Stricu odrubio glavu! Policija traga za surovim ubicom sa Peštera

Shutterstock

Vesti

Stricu odrubio glavu! Policija traga za surovim ubicom sa Peštera

Podeli vest

Poliicija iz Novog Pazara i Sjenice intenzivno tragaju za bratancem Straje G. (85) iz sela Grgaje na Pešterskoj visoravni, koji se sumnjiči da je protekle nedelje sekirom stricu odrubio glavu.

Ubistvo u selu Grgaje otkriveno je u nedelju, 29. septembra, kada je jedan od komšija došao da obiđe starca.

On je kako prenose portali ušao u kuću i tamo zatekao jeziv prizor.

- Strajino telo se nalazilo na podu kuće. Ležalo je preko trupca, a sa tela je visila glava. Okolo je bila velika lokva krvi. Komšija od šoka u prvom trenutku nije mogao da se osvesti, jer takav prizor za života nije video. On se potom setio da je sa Strajom živeo njegov bratanac, koga u tom trenutku nije zatekao, zbog čega je pozvao policiju - kaže izvor i dodaje:

- Dok su meštani sela pokušavali da utvrde šta se dogodilo sa bratancem ubijenog starca, policija je stigla i započela uviđaj. Ubrzo je započeta potraga za bratancem, jer u prvom trenutku nije se znalo da li je i on eventualno žrtva. Međutim, tragovi u kući ubijneog starca su ubrzo pokazali da je upravo osumnjičei za ubistvo. Najverovatnije se zločin dogodio nekoliko dana pre nego što je otkriveno telo - objasnio je izvor iz istarge. 

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni je bio na ratištu u Hrvatskoj, gde je čak bio i zarobljen.

- Bratanca je raspad Jugoslavije zateko kao vojnika u Hrvatskoj. Njega su čak svojevremeno zarobile i mučile hrvatske snage. Međutim, on je uspeo da pobegne iz zarobljeništva i pešice da se vrati u Sjenicu, ali to mučenje na njemu je ostavilo traga. Od tada je došao u selo Grgaje i počeo da živi sa stricem Strajom - objašnjava sagovornik i dodaje:

- Bratanac se veoma brzo uklopio u seosku sredinu. Bio je vredan i radan, ali i povučen. Imao je tikove i izbegavao je društvo. Slušao je strica, ali ga se Straja pomalo plašio i izbegavao je da se sa njim raspravlja. Pogotovo kada bi naišao period da je bratanac bio uznemiren i nervozan - otkrio je izvor.

Prema njegovim navodima, Straja se trudio da bratancu pomogne zbog svega što je preživeo.

- Straja je puštao bratanca da se u tim trenucima izduva u šumi. Jednostavno, voleo je da sam šeta šumom i gudurama. Naučio je svaku stazu napamet i vešto se snalazio u šumi. Upravo zbog toga, kao i činjenice da je teren nepristupačan i težak, pogotovo za one koji ga ne poznaju, njemu daju prednost da se skloni u divljini, i mogućnost da pobegne u Crnu Goru - rekao je izvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)
Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata! (VIDEO)

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

03.10.2024

20:33

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija