• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2024

20:10

Žuća "overen" u glavu na Konjarniku: Evo kako je aktera filma "Vidimo se u čitulji" namestio prijatelj!

Facebook/Legende devedesetih

Vesti

Žuća "overen" u glavu na Konjarniku: Evo kako je aktera filma "Vidimo se u čitulji" namestio prijatelj!

Podeli vest

Zoran Dimitrov Žuća (30), jedan od viđenijih pripadnika "voždovačkog klana" i blizak prijatelj sa pokojnim Goranom Vukovićem Majmunom, ubijen je pre 28 godina u beogradskom naselju Konjarnik. Ubistvo je izvršio jedan počinilac, koji nikada nije otkriven.

Tog 6. oktobra 1996. godine, oko 20 časova, na uglu ulica Glasinačke i Vladimira Tomanovića zaustavio se "fijat punto" i iz njega je na travnjak izbačen Dimitrov, a potom su se začuli hici.

Žuća je upucan sa četiri metka, od kojih ga je jedan pogodio u stomak, jedan u levu stranu grudi i dva u glavu - u potiljak i u slepoočnicu. Odmah se tvrdilo da je "overen" sa dva hica. 

Očevidaca zločina nije bilo, a ni komšije navodno ništa nisu ni videle ni čule. Policija je, prilikom uviđaja, pored kontejnera našla pet čaura kalibra 7,62 milimetra za "tetejac". 

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Zoran Dimitrov i Goran Vuković Majmun

Čim se proširila vest o ubistvu Dimitrova, na mestu zločina su se pojavili pripadnici "voždovačke ekipe". Među njima je bio i tadašnji vođa "voždovčana" Miodrag Mija Baškalović, i to na štakama, jer je prethodno bio ranjen.

Baškalović je jedan od retkih preživelih aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji", u kojem se pojavio i Žuća.

Namamljen preko pejdžera

Istražitelji nisu pronašli oružje od koga se Dimitrov, kako kažu oni koji su ga poznavali, nije odvajao. To ne znači i da ga nije imao kod sebe kobne večeri. U momentu kad je likvidiran, bio je sportski odeven i bez pancir košulje koju je nosio posle nekoliko pokušaja atentata na njega.

Njegove prijatelje sa Voždovca, koji su na vest o ubistvu dojurili na mesto zločina, to je nagnalo na pomisao da ga je likvidirao neko koga je on dobro poznavao i u koga nije sumnjao.

Foto: Facebook/Legende devedesetih

Majmun, Žuća i Bojan Petrović (za koga se veruje da je izdao druga)

Ubica zvanično nikad nije nađen, iako se pričalo da iza likvidacije Dimitrova stoji njegov prijatelj Bojan Petrović (kasnije i sam ubijen), koji ga je namamio porukom na pejdžer. Petrović ga je navodno "namestio" nekim Novopazarcima, i to zbog poslova oko droge.

"Voždovčani" su nekad slovili za "najjaču ekipu u gradu". Zenit su doživeli za vreme šefovanja Gorana Vukovića Majmuna, koji se "proslavio" ubistvom Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, u Frankfurtu 1986. godine.

Vuković je formirao grupu koja je u to vreme važila za najorganizovaniju i najbrutalniju u kriminalnim sredinama na području celog Beograda.

Sunovrat posle ubistva Majmuna

Ova ekipa često je bila u sukobu sa drugim "kolegama", posebno sa komšijama sa Zvezdare, pa je mnogo članova ubijeno - Aleksandar Knežević Knele, Bojan Banović Boki, Romeo Savić, Branislav Matić Beli, Žuća... Krajem 1994. godine ubijen je i sam Majmun.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Žuća i "voždovčani" nose kovčeg Bojana Banovića

Na njegovo mesto "uskače" Baškalović, učesnik mnogih oružanih obračuna u kojima je i sam više puta ranjavan. Ipak, "voždovački klan" više nikad nije bio u vrhu kriminala kao kada je na njegovom čelu bio Vuković. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija