• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Blic.rs

07.10.2024

22:05

"Ne želim da ga vidim!"  Otac Angeline ubijene u "Ribnikaru" pred sutrašnje suđenje: "Miljana i Vladimir nikad nisu pokazali kajanje"

Maša Banđur

Vesti

"Ne želim da ga vidim!" Otac Angeline ubijene u "Ribnikaru" pred sutrašnje suđenje: "Miljana i Vladimir nikad nisu pokazali kajanje"

Podeli vest

Kosta K. dečak koji je 3. maja 2023. godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara, biće doveden na sud 8. oktobra kako bi svedočio protiv svojih roditelja, Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i protiv instruktora streljane, Nemanje Marinkovića. Ovo će biti njegovo prvo napuštanje psihijatrijske klinike nakon zločina. U sudnici će biti smešten u staklenu kućicu za zaštićene svedoke, a sudija i advokati će ga pratiti putem monitora.

Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline, govorio je o svojim očekivanjima od suđenja:

- Nije me to nešto posebno pogodilo, on ne napušta psihijatriju, on ide u pratnji, tako da će se vratiti na isto mesto. To me ne potresa, za mene je mnogo važno i za sve nas da on zaista sutra da izjave i odgovori na pitanja, da pokušamo da saznamo detalje koji su bitni za postupak i za razumevanje svega kako se to moglo desiti - rekao je Aćimović.

Foto: Informer/društvene mreže

 

Aćimović planira da prisustvuje suđenju s roditeljima ostale ubijene dece:

- Biću na suđenju naravno i svakako da će svi roditelji prisustvovati sa željom da saznamo šta se to kod dečaka desilo, što je proizvelo planiranje takvog monstruoznog čina. Videćemo šta će se desiti, ali najvažnije je da on sutra zaista da iskaz.

Istakao je da je bolje što Kosta K. ne može biti viđen uživo:

- Lično za mene je bolje što je dečak zatvoren i nećemo moći da ga vidimo, bolje je da ga ne gledamo osim na monitoru i da se koncentrišemo na suštinu, a to su pitanja na koje želimo da dobijemo odgovor.

Takođe je naglasio značaj razumevanja uzroka zločina:

- Sve službe koje su uključene u ceo taj proces su prinuđene da rade po zakonu i mi tu ne možemo da budemo ni ljuti ni uvređeni. U svakom slučaju, njegov tretman je neophodan da bi se saznalo kako je to moguća transformacija u mozgu deteta koje bez ikakvog razloga u potpunom racionalnom stanju može da isplanira takav monstruozan zločin.

Aćimović je izrazio potrebu za analizom uzroka tragedije:

Foto: Masha Bandjur

 

- Mene najviše interesuje da učinimo sve, i kao društvo, i kao pojedinci, i kao svi mi, da analiziramo kako je moglo doći do transformacije tog mozga i ko je na sve to uticao, i da iz toga izvučemo neke pouke koje će za budućnost učiniti šta da preduzmemo u preventivnom smislu, da se ovakve tragedije ne dešavaju.

O Kecmanovićima, roditeljima dečaka ubice je rekao:

- Miljana i Vladimir Kecmanovića nikada nisu pokazali iskreno kajanje za monstruozni zločin koji se desio. Mi do sada nismo dobili izjavu saučešća, ali to apsolutno nije ni potrebno, jer vi ako se nešto desi, vi trebate da uradite u prvom satu, u prvom danu, u prvom mesecu, sve je kasnije, apsolutno nevažno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Iran neosvojiv, Rusija nepobediva! Ko je izazvao rat i kome on odgovara? (VIDEO)
Live TV

Iran neosvojiv, Rusija nepobediva! Ko je izazvao rat i kome on odgovara? (VIDEO)

Danas je 7. oktobar 2024. a samo pre godinu dana počeo je početak kraja sveta. U tom trenutku desio se napad Hamasa na Izrael. Da li je centrala slučajno pogrešila? Da li tu ima i izraelske ruke ili je sve to samo teorija zavere? Danas je u Srbiji vođena izuzetno važna sednica o litijumu koji bi mogao da odluči budućnost na še države. Sa druge strane, upravo danas predsednik Rusije Vladimir Putin slavi 72. rođendan. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša V. Perović i prof. dr Dragan Petrović ispred Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

07.10.2024

20:04

Sport

Planeta

Zabava

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

Poznati koji su odrasli u siromaštvu - sada se kupaju u luksuzu! Njihov put je od pakla do zvezda
Lajfstajl

Poznati koji su odrasli u siromaštvu - sada se kupaju u luksuzu! Njihov put je od pakla do zvezda

U svetu glamura i bogatstva, često zaboravljamo da su iza mnogih uspešnih ličnosti priče o teškim počecima i borbi protiv siromaštva. Ove priče inspirišu, podsećajući nas da su mnogi od današnjih ikona, koje uživaju u luksuzu, nekada živeli u skromnim uslovima. U nastavku predstavljamo samo neke od poznatih koji su uspeli da prevaziđu teške okolnosti i ostvare svoje snove.

07.10.2024

21:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija