• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2024

14:25

"Ja sam plaćeni ubica"! Srbin koji je ubio dizajnera "rols-rojsa" šokirao na suđenju

POLIZEI

Vesti

"Ja sam plaćeni ubica"! Srbin koji je ubio dizajnera "rols-rojsa" šokirao na suđenju

Podeli vest

Nikola Zdravković (22) iz okoline Velikog Gradišta je uhapšen u julu zbog sumnje da je u Nemačkoj ubico Jana Kamerona (74), nekadašnjeg dizajnera u kompaniji ''Rols rojs'', a tokom istrage je navodno ispričao da je plaćeni ubica, prenose nemački mediji.

Sumnja se da je Zdravković nasmrt izbo Kamerona 12. jula nakon što je pokucao na vrata njegove kuće na Amerskom jezeru.

- Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspela je nepovređena da pobegne kod komšija i pozove pomoć - pisali su ranije nemački mediji i dodali da je osumnjičeni posle zločina pobegao pešaka do železničke stanice, gde se ukrcao na voz za Francusku.

- Šest dana posle ubistva, 18. jula, u jednom stanu u Parizu uhapšen je Nikola Zdravković zbog sumnje da je ubio dizajnera u "Rols rojsu". On je tada saslušan u policiji, a njegova odbrana je šokirala istražitelje - naveli su izvori nemačkog lista Bild.

 

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Jan Kameron

 

Dalje se dodaje da je osumnjičeni navodno rekao "da su ga određene osobe unajmile da ubije Jana".

- On je potom obrazložio ovu izjavu, ali su njegove reči bile konfuzne i delovale su neverovatno - kaže izvor Bilda i ističe da tužilaštvo u Minhenu nije poverovalo u ovu izjavu Zdravkovića, te su isključili mogućnost naručenog ubistva.

Sve indicije trenutno ukazuju na to da je u pitanju neuspela pljačka. Sumnja se da je uhapšeni imao nameru da opljačka kuću i na taj način se dokopa novca. Osumnjičeni još uvek nije saslušan u Nemačkoj, budući da je slobode lišen na teritoriji Francuske - rekao je izvor.

Takođe, tužilaštvo smatra da imaju dovoljno dokaza protiv osumnjičenog. Inače, nakon zločina je u jezeru pronađen crveni ranac u kom je bila Zdravkovićeva odeća što je potvrđeno DNK analizom.

- Pored toga, u rancu je pronađena odeća u kojoj je osumnjičeni bio u vreme zločina. Inače, u toj odeći su ga snimile i sigurnosne kamere. Istražitelji su u šumi u okolini mesta zločina pronašli i nož kojim je ubijen penzionisani dizajner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku
Društvo

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku

Za predstojeću sezonu planirano je i ugovoreno ukupno 339.100 doza vakcine protiv gripa, četvorovalentnih proizvođača Abbott Biologicals i trovalentnih vakcina proizvođača Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

07.10.2024

15:52

TV

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija