• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

03.10.2024

12:44

Brajan Volš na suđenje došao doteran! Optužen da je ubio suprugu, Anu Volš, njegovi advokati pokušavaju da kompromituju dokaze

printscreen

Vesti

Brajan Volš na suđenje došao doteran! Optužen da je ubio suprugu, Anu Volš, njegovi advokati pokušavaju da kompromituju dokaze

Podeli vest

Brajan Volš, optužen za monstruozno ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, tokom Novogodišnje noći 2023. godine, prvi put posle nekoliko meseci, stao je pred Viši sud u Norfolku, u kom je nastavljeno suđenje za ovaj zločin.

Volša su u sud sa lisicama na rukama doveli zatvorski stražari, jer se on od hapšenja nalazi u pritvoru. Kako se moglo videti na dostupnim fotografijama sa suđenja, optuženi je u sud ušao doteran, kao da sve ovo vreme uopšte ne provodi u zatvoru. Brajan je tokom boravka promenio imidž i na suđenju se pojavio elgantno doteran. 

- Volš se juče u sudu pojavio u odelu. Potpuno je bio sređen kao da mu se ne sudi za ubistvo. Imao je na sebi elegantni sako, pantalone, košulju sa svetlo plavom kravatom i naočare za vid. Gotovo neprepoznatljiv je bio, a jedina stvar koja ga odaje da je u zatvoru zbog ubistva bile su lisice na rukama - kaže naš izvor i podseća da optuženi Volš od samog starta tvrdi da nije kriv za ubistvo supruge.

- I na ovom ročištu nije pokazivao emocije. U sudnicu je ušao podignute glave, a tokom suđenja se u više navrata nasmejao, kao da ga sve zabavlja- navodi izvor.

Foto: printscreen NBC 10 Boston

Brajan Volš u zatvoru promeni imidž i na suđenju se pojavio doteran

 

Suđenje koje je jule održano bilo je kratko, jer je Brajanov advokat, Lari Tipton, zatražio dodatno vreme kako bi pripremili odbranu. Između ostalog, kako pišu američki mediji, Volšova odbrana je zatražila i uvid u podatke sa mobilnog telefona suspendovanog policajca Majkla Proktora, koji se pominje kao ključni svedok i glavni istražitelj koji je prikupljao dokaze protiv Brajana Volša.

- Branioci Brajana Volša veruju da bi im uvid u podatke suspendovanog policajca, pomogli u odbrani Volša. Osim toga, ročište je trajalo izuzetno kratko, jer je sudija odlučila da se sledeće nastavi tek 2. decembra - pišu američki mediji.

Foto: printscreen/društvene mreže

Ana Volš

 

Podsetimo policajac Majkl Proktor, koji je radio i na istrazi nestanka i ubistva Ane Volš  je suspendovan zbog propusta koje je napravio u drugoj istrazi kojom je takođe rukovodio, nakon što je otkriveno da je u slučaju ubistva policajca iz 2022. prećutao da je bio u bliskim prijateljskim odnosima sa njim i njegovom porodicom, koja mu je tokom istrage obećavala poklone. 

Suspenzija policajca bi mogla da ima veliki uticaj i na suđenje za ubsitvo Ane Volš jer će dokazi biti preispitani i možda čak kompromitovani. 

Jedan od ključnih dokaza protiv Brajana je pretraga na internetu u kojoj je, kako je otkriveno, istraživao kako najbolje da ukloni tragove krvi, koliko dugo telo može da stoji, a da ne počne da se oseća, kako da iseče telo i slično.

Foto: Quincy district court/screenshot, AP foto

Brajan usnimljen nakon zločin u lokalnoj prodavnici kako kupuje hemikalije kojima je očistio kuću, nakon ubistva

 

Ana Volš je nestala 1. januara 2023. godine, a za nestanak se saznalo tek nekoliko dana kasnije kada je kompanija u kojoj je radila priavila da se ona nije poajvila na poslu 4. januara. Policija je istog trenutka krenula u potragu za Beograđankom, u kojoj je, inače, učestvovao i njen suprug, sve dok se nije ispostavilo da je upravo on osumnjičen za ovaj zločin. Telo Ane Volš nije nađeno, a veruje se da ga je Brajan raskomadao, a onda izneo iz kućže i spalio na deponiji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Evo koliko u Beogradu košta grobno mesto: Sve zavisi od nekoliko faktora
Društvo

Evo koliko u Beogradu košta grobno mesto: Sve zavisi od nekoliko faktora

U Beogradu ima oko 200 grobalja, ali samo na nekoliko njih je moguće izgraditi novo grobno mesto. U većini slučajeva sahranjuje se na mestima već postojećih grobnica, čiji je "zakup" istekao, a taj rok obično ide do 50 godina. Cene grobnih mesta kreću se od 19.500, pa do i više od 600.000 dinara u zavisnosti od toga za koliko je grobnica ljudi predviđena, a jedna sahrana u proseku košta 95.728 dinara (oko 820 evra), odnosno 115.228 dinara ili oko 985 evra (sa izgradnjom novog grobnog mesta).

03.10.2024

14:35

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija