• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2024

12:48

Dragoljub Simonović u zatvoru! Organizovao paljenje kuće novinaru iz Grocke

Tanjug

Vesti

Dragoljub Simonović u zatvoru! Organizovao paljenje kuće novinaru iz Grocke

Podeli vest

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka počeo je da izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravosnažno osuđen u aprilu ove godine zbog podstrekivanja drugih da zapale kuću novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Apelacioni sud u Beogradu 27. aprila je osudio Simonovića na četiri godine zatvora, a on je nešto manje od šest meseci kasnije završio iza rešetaka.

- Osuđeni Simonović je početkom prošle nedelje počeo da služi kaznu zatvora u požarevačkoj Zabeli - kaže izvor upućen u taj slučaj.

Podsetimo, novinaru Milanu Jovanoviću kuća je zapaljena 12. decembra 2018. godine. Jovanović je od samog početka tvrdio da mu je kuća spaljena zbog pisanja o aferama tadašnjeg predsednika opštine.

- U požaru je pričinjena velika materijalna sreća, a ljudskih žrtava na sreću nije bilo. Policija je potom uhapsila Simonovića zbog sumnje da je podstrekavao na paljenje, a lisice su stavljene i Vladimiru Mihailoviću, Aleksandru Marinkoviću i Igoru Novakoviću - podseća izvor.

 

Foto: Tanjug

Dragoljub Simonović

 

Simonović je kao prvookriveljni prvostepenom presudom bio osuđen na pet godina zatvora, dok su ostali okrivljeni - Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković bili osuđeni na četiri, odnosno četiri i po godine zatvora.

Igor Novaković je bio osuđen na tri i po godine zatvora. Na presudu su se žalili i tužilaštvo, i odbrana, a odlukom Apelacionog suda, Mihajloviću je kazna smanjena na tri godine i 100.000 dinara, Novakoviću na dve i po godine, a Marinkoviću na četiri godine i 100.000 dinara.

Tokom suđenja, Dragoljub Simonović je negirao krivicu. On je tokom postupka detaljno opisivao svoj odnos sa oštećenim Jovanovićem i svoje viđenje njegovog novinarstva. 

Ostala trojica optuženih, Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti delimično su tokom suđenja priznala krivično delo.

 

Foto: Tanjug

Milan Jovanović

 

Tužilaštvo je optužnicom teretilo Simonovića zbog podstrekavanja gore pomenute troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Smatra se da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronađe osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi. Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novakovića, a on za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug. 

U optužnici piše i da je Marinković 12. decembra 2018. godine, oko 03.20, došao do garaže oštećenog gde se nalazilo putničko vozilo, ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže i u nju ubacio Molotovljev koktel, u predelu zadnjeg dela vozila, pri čemu se po podu prolio benzin, što je izazvalo požar u unutrašnjosti garaže i automobila. 

"Požar se potom proširio i na povezani stambeni objekat u nastavku (kuću), "izazivajući opasnost po život i telo oštećenih". Na taj način im je pričinjena i šteta velikih razmera od 5.648.299,63 dinara" navodi tužilaštvo, piše Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na Bajdenovu udarnu ponudu!
PRAVO U METU

Svet je ovo čekao! Rusija odgovorila na Bajdenovu udarnu ponudu!

Sjedinjene Američke Države vode praktično rat u punom obimu sa Rusijom i žele Moskvi strateški poraz, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući reči američkog predsednika Džozefa Bajdena da su SAD spremne za pregovore sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom o smanjenju nuklearnog naoružanja bez preduslova.

14.10.2024

15:10

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!
BOMBA

Grom iz Teherana! Putin sa Zapadom pravi dogovor veka?! Otkriveno šta se krije iza zavese, svet nije spreman na ovakav zaokret!

U petak, tokom svog boravka u glavnom gradu Turkmenistana, Ašhabadu, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je stav da je Rusija otvorena za diskusije o novom globalnom poretku. Ovo je izjavio na međunarodnom forumu „Vezanost vremena i civilizacija – osnova mira i razvoja“, koji je održan povodom 300. godišnjice rođenja turkmenskog pesnika i mislioca Mahtumkulija Frazija.

14.10.2024

12:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka