• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica Ćuruvija

07.07.2024

19:59

SAZNAJEMO! Zemunac promenio veru u "Alkatrazu"! Ubica Zorana Đinđića prešao u islam

Informer/YouTube printscreen/CINS

Vesti

SAZNAJEMO! Zemunac promenio veru u "Alkatrazu"! Ubica Zorana Đinđića prešao u islam

Podeli vest

Miloš Simović (45), koji u strogo čuvanom delu Zabele, takozvanom "Alkatrazu", izdržava kaznu od 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih zločina "zemunskog klana", prešao je iz pravoslavlja u islam!, saznaje Informer!

Simović je promenio veru na nagovor Miloša Delibašića, koji je takođe prešao u islam, a u istom zatvoru izdržava kaznu od 30 godina kao član kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića (39), brata Luke Bojovića (49) i Pančevca Miloša Vidakovića (23) 2013. godine.


'Stalno isprepadan'

Ovu šokantnu informaciju potvrdio nam je Sretko Kalinić (51), glavni ubica "zemunskog klana", koji u "Zabeli" služi kaznu od 40 godina zbog učešća u ubistvu Đinđića i drugih teških zločina. U poruci koju je dostavio novinaru Informera, Kalinić naziva Simovića "derpe glavati" i otkriva kako je ovaj postao konvertit.

 

Foto: informer.rs

Miloš Simović

 

- Delibašić je ubedio Derpeta da pređe u islam, rekao mu je da je to najbolja vera. Derpe je to prihvatio da bi mu se približio, jer ga se plaši, a i hteo je da ide u šetnju s njim. Međutim, kratko su šetali jer ga je Simović nešto cinkario, pa je Delibašić to provalio i ovaj je iz straha tražio novog cimera. Sada Simović šeta sa Nikolom Bajićem - rekao je Kalinić.

On tvrdi i da Simovića u suštini ne zanima vera, "da je kod njega sve lažno".

- Simović je, dok smo bili u bekstvu, stalno postio, čak i veliki post, ali se nije pridržavao strogih pravila. Je*o njegov post kad odjednom pojede kilo sira od soje - ironičan je Kalinić, koji takođe služi kaznu u strogo čuvanom Sedmom paviljonu "Zabele", takozvanom "Alkatrazu".

 

Foto: facebook/ Legende devedesetih

Sretko Kalinić

 

On dodaje da u tom delu zatvora "niko ne gotivi Simovića, jer mu je Legija zamerio što ga prošle godine nije podržao u štrajku".

- Svi osim Simovića tada su pristali da štrajkuju glađu da bi se izborili za veća prava, ali ih je Simović ukopao - napominje ubica "zemunskog klana".

Prisećajući se vremena dok su zajedno bili u ovaj opasnoj bandi, Kalinić navodi da je Simović "stalno bio nešto isprepadan".

- Iz straha je s*ebao šljake kada su mete bili Zoran Nedović Šok i Andrija Drašković, ali i Đinđić kod hale Limes. Dušan Spasojević (vođa "zemunskog klana", prim. aut.) umalo ga je ubio u februaru 2003. nakon što je propao taj prvi atentat na Đinđića kod Limesa, kada je premijer trebalo da bude raznet "zoljom" - otkriva Kalinić za Informer.

Delibašić osuđen zbog podstrekivanja


Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao jednog od organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. Kako se navodi u presudi, Delibašić je osuđen zbog podstrekivanja na teško ubistvo Vidakovića i zbog zločinačkog udruživanja, dok je Slobodan Šaranović označen kao glavni organizator i nalogodavac oba ubistva.
Podsetimo, Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je 29. aprila 2013. u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula iste godine u Budvi. Protiv Slobodana Šaranovića postupak je u međuvremenu obustavljen zbog smrti, s obzirom na to da je u februaru 2017. ubijen u Budvi ispred svoje kuće.
Šaranović je, prema optužnici, iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. u Beogradu.
 

Dobro obavešten izvor Informera potvrdio nam je Kalinićeve tvrdnje da je Simović postao konvertit, a pojasnio nam je kako je i Delibašić, mnogo pre Miloša, prešao u islam.

- Delibašić je promenio veru još dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. Tada je čitao Jevanđelje, ali je onda u jednom trenutku zatražio i islamsku literaturu i odlučio je da postane musliman. Ne znam zbog čega je to uradio, da li iz nekog revolta ili su ga vrbovali muslimani sa kojima je delio ćeliju - kazao je naš izvor, koji je insistirao da mu ne otkrijemo ime.

Upucao ga zbog žene

Inače, Miloš Simović i Sretko Kalinić su u martu 2003. uspeli da pobegnu iz zemlje posle ubistva premijera Zorana Đinđića, tokom velike policijske akcije "Sablja". Uspešno su se krili više od sedam godina, uz pomoć jataka iz regiona, iako je za njima sve vreme bila na snazi Interpolova poternica.

 

Foto: Foto: EPA Images

Zoran Đinđić

 

Ko zna koliko bi još bili u bekstvu da se u međuvremenu nisu posvađali. Njihov sukob kulminirao je pre 11 godina na jezeru Rakitje pored Zagreba. Simović je tada, dok su roštiljali, pištoljem upucao Kalinića u stomak i grudi, navodno jer je saznao da je ovaj imao aferu sa njegovom suprugom. Posle ovog obračuna obojica su izručeni Srbiji, gde su osuđeni na višegodišnje robije za zločine "zemunskog klana" i obojica su u "Zabeli".


Kalinićeva "čestitka" za rođendan

Sretko Kalinić, koji u zatvoru piše treću knjigu "Moj život pre 'zemunskog klana'", 5. jula je u jednom primerku svoje prethodne knjige napisao uvredljivu i ironičnu rođendansku čestitku Milošu Simoviću:
"Mislim na Derpeta Glavatog, Simovića. Rođendan mu je danas, voleo bih da mu čestitam. Je*o on sam sebi mamu."


 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija