• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inoformer/republika

22.10.2024

09:57

Pištolje sam lako našao, a da ih nisam imao ne bih ubijao! Kosta tokom svedočenja objasnio kako je došao do oružja

printscreen

Vesti

Pištolje sam lako našao, a da ih nisam imao ne bih ubijao! Kosta tokom svedočenja objasnio kako je došao do oružja

Podeli vest

Dečak ubica, koji je 3. maja prošle godine ubio devte učenika i radnika obezbeđenja OŠ ''Vladislav Ribnikar'' , svedočeći prošle nedelje u procesu protiv svojih roditelja u sudnici Specijalnog suda u Beogradu ispričao kako ej došao do očevih pištolja i kako ga ej otac hvalio kada je pucao u streljani.

Kosta K. je ispričao d aje u porodičnom stanu 24. aprila lako našao očeve pištolje "ruger" i "zbrojevku", kao i da ih je pripremio, stavio u svoju sobu dva dana pre zločina i sačekao 3. maj.

- Da otac nije imao pištolje koje sam uzeo, ne bih uradio to što sam uradio - navodno je izjavio dečak u sudnici.

Dečak je do detalja objasnio i kako je tačno uzeo očevo oružje.

- Bio sam sam u kući i tražio oružje. Posle pola sata našao sam ga u ormanu u predsoblju, bila mi je potrebna stolica da se popnem. U ormaru je bila jedna kutija, a iza te kutije se nalazio meni dobro poznat ranac koji je otac nosio u streljanu. U tom rancu je bila kutija koja je imala katanac s trocifrenom šifrom - kazao je dečak-ubica i dodao:

Foto: printscreen

Vladimir Kecmanović

 

- Otključao sam ga lako, bio je namešten na šifru 634, tako što sam treći broj koji je bio labav zavrteo nekoliko puta na 637. U kutiji sam našao dva pištolja i šest okvira. Druga kutija s municijom nije bila zaključana. Vratio sam sve na svoje mesto, onako kako je bilo. Nedelju dana kasnije, 1. maja, kada sam opet bio sam kod kuće, stavio sam majicu preko kamere u stanu, ponovo sam se popeo na stolicu, uzeo oružje i stavio ga kod sebe u sobu, tačnije u fioku. Tako sam došao do oružja. 

Kosta je ispričao i kako mu je otac bio ponosan kada je video kako puca u streljani. 

Foto: informer.rs

Streljana u kojoj je Kosta pucao iz očevih pištolja

 

- Bio sam prilično precizan, pravio sam grupe metaka kada su u pitanju koncentrični krugovi, pravio sam grupe metaka oko centra. A što se tiče silueta, koje sam takođe gađao, i tu sam bio precizan i veoma brzo sam sa pet metaka pogađao u grudi, glavu i revolver koji je ta silueta imala. U siluetu sam pucao jednom kada sam bio u streljani - rekao je dečak-ubica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija