• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

23.10.2024

11:44

"Želim da se suđenje što pre završi, da klijent ne izdahne u sudnici" Oglasio se advokat Mike Aleksića

Maša Banđur

Vesti

"Želim da se suđenje što pre završi, da klijent ne izdahne u sudnici" Oglasio se advokat Mike Aleksića

Podeli vest

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću održano pred Višim sudom u Beogradu. Svedočile su Sara Z. i Natalija K.

Suđenje samozvanom profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću održano je danas pred Višim sudom u Beogradu, gde su svedočile Sara Z. i Natalija K. koje su pohađale školu glume kod Aleksića.

Sara je svoje svedočenje započela 20. septembra, međutim, to ročište je prekinuto jer je Aleksiću iznenadno pozlilo. Sudija je, pošto u međuvremenu nije održano nijedno ročište, odlučio da Sara svedoči ispočetka.

Advokat Aleksića nije želeo da joj postavlja pitanja, jer je, kako je rekao, njegovom "klijentu teško, uprkos odluci loših ljudi koji smatraju da je sposoban da prati suđenje".

- Samo on zna kako mu je - dodao je branilac Aleksića.

On je naveo i da želi da se "što pre završi suđenje, da klijent ne izdahne u sudnici".

Sara je, inače, rekla da ostaje pri iskazu koji je dala u tužilaštvu.

Nakon toga je saslušana Natalija, koja je takođe rekla da ostaje pri iskazu, a branilac Aleksića je naveo da ni njoj neće postavljati pitanja iz istog razloga.

Kako je naveo, cilj mu je da klijent ostane živ, a ne da se "mrcvari" u sudnici.

Mika Aleksić je naveo da on ne zna o čemu Natalija svedoči, te da zbog toga ni nema pitanja za nju.

"Ne poznajem ostale devojke"

Natalija je, odgovarajući na pitanje sudije, navela da je u školi glume bila od jeseni 1997. godine do maja 1998. godine, te da je o svemu saznala iz medija.

Ona je navela da, kako je i sama imala iskustvo, odlučila je da se javi. Ostale devojke, kako je ispričala, ne poznaje jer su dosta mlađe od nje.

Sledeća ročišta zakazana su za 26. novembar, a zatim i za 10. i 24. decembar.

Naprasno mu se slošilo

Podsetimo, s obzirom na to da se Miroslavu Miki Aleksiću na ročištu 20. septembra naprasno slošilo, tri dana kasnije je suđenje trebalo da bude nastavljeno, međutim, on se nije pojavio iz zdravstvenih razloga.

Zbog toga je sudija ponovo naložio da se uradi procena njegove sposobnosti, s obzirom na to da Aleksić ide na hemioterapiju.

Haos na ročištu i prvo odlaganje

Na suđenju 20. septembra bilo je predviđeno da govore svedoci koji su imali saznanja o dešavanjima u školi glume, ali i onome kroz šta su žrtve Aleksića proživele.

Na suđenje je došla i žrtva Aleksića, Milena Radulović, njeni roditelji, kao i glumac Radovan Vujović čije je saslušanje bilo predviđeno.

Među svedocima je bila i Mina Radovanović, devojka koja je pohađala glumu u školi "Stvar srca" i koja je doživela određenu vrstu seksualnog uznemiravanja.

Njegov branilac je rekao da je Aleksić imao zakazanu hemioterapiju 20. septembra i da nije otišao da primi terapiju.

Sudija je zatim konstatovao da Aleksić nije pristupio iz zdravstvenih razloga, te je naložio ponovnu procenu sposobnosti da prati suđenje. Veštaci su uradili procenu, a kako se pokazalo da Aleksić može da prisustvuje suđenju zakazano za 14. oktobar kada je ročište ponovo odloženo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija