• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

23.10.2024

12:51

Novosađanka koja je gazila i zapalila zastavu Srbije ostaje u pritvoru! Sud potvrdio optužnicu suđenje 29. novembra

Privatna arhiva

Vesti

Novosađanka koja je gazila i zapalila zastavu Srbije ostaje u pritvoru! Sud potvrdio optužnicu suđenje 29. novembra

Podeli vest

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu protiv Novposađanke Maline M. (42), koja se tereti za povredu ugleda Srbije, jer je 20. septembra zapalila zastavu Srbije u Partizanskoj ulici u Novom Sadu.

Vanraspravno veće je osumnjičenoj produžilo pritvor, u kome se nalazi od hapšenja, a glavni pretres je zakazan za 29. novembar u Višem sudu u Novom Sadu.

Podsetimo kako je nakon hapšenja Malina M. saopštilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, skinula je 20. septembra u popodnevnim staima zastavu Republike Srbije sa objekta firme "Tehno-ferum“, bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila. Više javno tužilaštvo je opisani događaj kvalifikovalo kao krivično delo povreda ugleda Republike Srbije, kažnjivo krivičnim zakonikom kaznom zatvora u trajanju do tri meseca.

Njoj je posle saslušanja pred tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticajem na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Hapšenje ove Novosađanke usledilo je nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak, na kojem se vidi kako sa zgrade jedne firme skida državnu zastavu, zatim je gazi i, onda ju je i zapalila.

Na pomenutom snimku se, što je zapanjujuće, vide i prolaznici koji su u tim trenucima prošli pored nje, ali nisu reagovali na ovaj njen čin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija