• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.11.2023

09:34

Može li Srbija da uđe u BRIKS? Doktor Vojislav Šešelj: Imaćemo interesantno izborno sučeljavanje! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Vesti

Može li Srbija da uđe u BRIKS? Doktor Vojislav Šešelj: Imaćemo interesantno izborno sučeljavanje! (VIDEO)

Podeli vest

Srpska radikalna stranka u petak uveče predala je Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu izborne liste "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka". O svim aktuelnim dešavanjima na političkoj sceni u emisiji "Info jutro" razgovarali smo sa profesorom doktorom Vojislavom Šešeljem, predsednika Srpske radikalne stranke.

Izborna komisija je utvrdila da je uz ovu listu, koja je treća proglašena, predato 10.638 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli svi uslovi da se proglasi lista na kojoj je 250 kandidata.

Predsednik Srpske radikalne stranke, doktor Vojislav Šešelj istakao je da je ova stranka očigledno spremna za izbornu trku.

-Bili smo ažurni, brzi i uspeli smo treći da predamo listu. Od svih opozicionih stranaka, bili smo najorganizovaniji. Čim se jedan izborni ciklus završi, počinje novi. To se odnosi i na vladajuće stranke i na opozicije. Sve što smo radili bilo je u svrhu narednih izbora. Kada se sve liste budu predale, onda će se strogo kontrolisati ko će se koliko pojavljivati u medijima. Što se tiče režimskih stranaka, oni su uvek u prednosti. Druge opozicione stranke su u priličnom haosu. Imaćemo interesantno izborno sučeljavanje-naveo je doktor Vojislav Šešelj.

Foto: Pedja Milosavljević

Vojislav Šešelj

On je priznao da nikada u našoj zemlji nije bilo pravog "fer pleja" u izbornim kampanjama.

-Opoziciji nedostaje program. Lažna patriotska kampanja se fokusirala na svoje vizije koje nisu realne. Oni mute vodu tamo gde je ona prilično bistra i to ne donosi uspeh. Kada ih pitate nešto o ekonomiji, oni ne znaju, ne razumeju se. Oni su fraza. Mi promovišemo da se Srbija što pre uključi u BRIKS. To je naša šansa. EU će do 2030. godine propasti. Neće postojati. BRIKS se sada značajno proširio. U sledećem ciklusu može i Srbija tamo da se naše. Mislim da će se naći i Belorusija. Verovatno će se tu naći još neke druge države sa drugih kontinenata. To je za nas i razvojna šansa. Uvoz nam je ogroman iz Kine- rekao je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Gostovanje doktora Vojislava Šešelja na televiziji Informer možete pogledati u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Lažni desničari kandidovali čoveka koji je podržao one kojima je Srebrenica genocid, a Kosovo nezavisno! (VIDEO)
Izbori 2024

Lažni desničari kandidovali čoveka koji je podržao one kojima je Srebrenica genocid, a Kosovo nezavisno! (VIDEO)

Nužda zakon menja, pa su tako i lažni desničari i lažne patriote poput predsednice Zavetnika Milice Đurđević Stamenkovski i lidera Dveri Boška Obradovića iz nužde, koja u ovom slučaju predstavlja želju za vlašću, promenili zakon, koji predstavlja njihovu politiku, i kao svog kandidata za gradonačelnika Beograda predstavili čoveka koji je ranije pružao podršku onima koji priznaju genocid u Srebrenici, a Kosovo im je nezavisno!

07.11.2023

08:37

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija