• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

16:28

Rezultati izbora nesporni, Đilas i Marinika u neverici! Evropski parlament o Srbiji

shutterstock/Informer

Vesti

Rezultati izbora nesporni, Đilas i Marinika u neverici! Evropski parlament o Srbiji

Podeli vest

U Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta u toku je debata o političkoj situaciji u Srbiji posle izbora.

Uvodni govornik Marko Markovec samo je na minut govorio o izborima, a ostatak govora posvetio je odnosima Srbije sa Kinom i Rusijom, dijalogu Beograda i Prištine, Somaliji, Mozambiku...

Majkl Miler je rekao da se i dalje čeka finalni izveštaj ODIHR-a. Rekao je da je klaster 3 tehnički spreman za otvaranje, a u nastavku je govorio o usklađivanju spoljne politike sa EU, dijalogu Beograda i Prištine...

Žan-Lin Lakapel je rekao da su rezultati bili nesporni, a da se rasprave o izborima ne temelje na činjenicama nego na ideologiji. Priština, prema njegovim rečima, pokazuje nameru da izazove nemire uvođenjem evra kao jedine monete na KiM.

- Narod je ukazao poverenje Aleksandru Vučiću. Bilo je 5.500 posmatrača izbora. Sa druge strane, mi vidimo na problema ima na Kosovu i Metohiji, da žele da ukinu srpski dinar! Šta je pozicija Evropske komsije prema ovom jednostranom potezu koji će podići tenzije? EU ne treba da učestvuje u destabilizaciji regiona - kazao je Lakapel.

Tjeri Marijani je rekao da EU sprovodi dvostruke mere.

- Srbija je bila tema nadrealne rasprave pre konačnog izveštaja o izborima. Ja sam 25 godina bio poslanik u Francuskoj i bio sam u raznim misijama - kazao je Marijani.

Prema njegovim rečima, izveštaj kaže da su izbori u Srbiji protekli korektno, da je bilo 5.000 posmatrača na izborima i da su ispoštovane temeljne slobode.

- Mislim da se bez ikakvih osnova manipulišu rezultati izbora. Poruka Srbima je da kada ne glasaju kako želi EU, onda im se osporavaju rezultati izbora - rekao je Marijani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija