• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2024

17:06

Izbori u Beogradu 2. juna! Brnabić ih raspisala, Beograđani idu na novo glasanje (VIDEO)

Tanjug

Vesti

Izbori u Beogradu 2. juna! Brnabić ih raspisala, Beograđani idu na novo glasanje (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas nove izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda koji će biti održani 2. juna. Odluka je potpisana u Domu Narodne skupštine.

- Upravo sam raspisala izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda za nedelju 2. jun 2024. godine - rekla je predsednica Skupštine u obraćanju nakon raspisivanja izbora. 

- Ovo je bila moja zakonska obaveza koju sam najkasnije do kraja današnjeg dana morala da ispunim. Izabrala sam poslednji mogući datum za raspisivanje beogradskih izbora, jer smo na zahtev opozicije i izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlučili da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem mogućem terminu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije - rekla je ona

- Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila sam da pokušam da pokrenem dijalog, da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima pokušam da učinim sve da ovi, kao i svi naredni izbori u Republici Srbiji proteknu i najboljem redu, u skladu sa najvišim demokratskoim standardima, i da pokažemo, do čega mi je bilo posebno stalo, ozbiljnost i odgovornost koju dugujemo svim građanima Republike Srbije. 

- Želim da iskoristim ovu priliku da naglasim da moja vrata ostaju otvorena za dijalog. Ukolo postoji bar malo želje da pokažemo svim građanima Republike Srbije, bez obzira na lokalnu samoupravu, svim građanima Republike Srbije, da ipak nekada možemo zajedno da radimo na stvarima koje su bitne za sve naše građane, bez obzira na njihove političke afinitete i opredeljenost. 

- Sada je naša zajednička obaveza, dužnost, da izborni dan protekne u najboljem mogućem redu, u duhu poštovanja, tolerancije i demokratskih vrednosti. Zato pozivam sve stranke i koalicije da se nadmeću u idejama i planovima i da u svakom trenutku, koliko god je to moguće, vode računa da izborna utakmica bude fer i korektna. Pozivam i sve građane Beograda da izađu na izbore i da na taj dan, koji je uvek praznik demokratije, svojim glasom pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i kako da se razvija u budućnosti - poručila je predsednica Skupštine Srbije. 

Beogradski izbori neće biti spojeni sa lokalnim izborima, koji će takođe biti održani u narednom periodu, ali ne istog datuma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija