• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ - B. PAUNOVIĆ

06.06.2024

08:56

Takozvani ekolog gubi kompas! Iz dana u dan sve luđi i luđi! Sava svi  odjavili, a on umislio da je Tito!

Tanjug/Screenshot

Vesti

Takozvani ekolog gubi kompas! Iz dana u dan sve luđi i luđi! Sava svi odjavili, a on umislio da je Tito!

Podeli vest

Lider pokreta 'Kreni - promeni' ostatku opozicije postavio ultimatum i zatražio da svi vrate mandate i izađu na ulicu da ruše državu, ali su to odbile sve njegove dojučerašnje kolege * Umesto da se povuče, Manojlović terao članove svog pokreta da mu se sa podignutom rukom zaklinju na vernost?!?

Savo Manojlović, propali kandidat za gradonačelnika Beograda i lider pokreta 'Kreni - promeni', doživeo je bolno prizemljenje nakon što su njegove dojučerašnje kolege odbile ultimatum da vrate mandate u lokalnim i republičkom parlamentu i izađu na ulicu da ruše državu!

Čekajte, bre!

NINA MITIĆ
POMOĆNIK MINISTRA

Reakcija Marinike Tepić je očekivana i predstavlja još jedan politički brodolom, samo što je ovog puta na 'optuženičkoj klupi' Savo Manojlović. Na nekoga se morao svaliti njihov politički debakl kada je reč o lokalnim izborima.

Umesto da se povuče, očigledno umišljajući da je lider opozicije, Manojlović je terao članove svog pokreta da mu se sa podignutom rukom zaklinju na vernost!?! To su, međutim, kako saznajemo, odbili pojedini funkcioneri njegovog pokreta na Novom Beogradu, te je moguće da od nasilnih demonstracija koje je lider pokreta 'Kreni - promeni' najavio za subotu, na kraju ne bude ništa.

Marinika prva udarila

Prva u opoziciji koja je odjavila Manojlovića bila je Marinika Tepić, potpredsednica SSP i desna ruka Dragana Đilasa.

- Naknadna pamet nanela je puno štete građanima. Opozicija ultimatume treba da postavlja političkom protivniku Vučiću, a ne opozicija opoziciji - odbrusila je Tepićeva, kojoj se brže-bolje pridružio i pokret 'Srce' Zdravka Ponoša.

Moj ugao

ZORAN TOMIĆ
PREDSEDNIŠTVO SNS

Ovo je klasična borba za prevlast u redovima opozicije i dokaz da ipak tajkun Đilas ima i dalje snažnog uticaja. Žuta hobotnica nije dala da joj se pipci razbiju i sad koriste ubedljiv poraz Sava lude glave da sebe podignu.

- Nas niko nije zvao. Ne postavljate ultimatume kad hoćete da napravite stvarno dobru komunikaciju, to je potpuno apsurdno. Konačno je Savo Manojlović rešio da uđe u političku arenu i sad se bori za svoj prostor - kazao je Slobodan Cvejić iz Ponoševe stranke.

Potom se javio i lider takozvanog Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je poručio Manojloviću da je 'morao prvo da obavi razgovor sa kolegama iz opozicije, a ne da šalje ultimatume preko medija', da bi na kraju lidera pokreta 'Kreni - promeni' odjavio i poslanik DS Srđan Milivojević.

- S obzirom na to što još nismo imali sastanak organa stranke, moj lični stav je da Savo Manojlović ima dobre i plemenite namere, i bez obzira što učestvuje u političkom životu, ipak ima nedostatak političkog iskustva koje tu njegovu dobru ideju čini neostvarivom. Manojlović ne može da vrati mandat jer ga još nije ni dobio - održao je Milivojević bukvicu Manojloviću.

Da se ja pitam

DEJAN MILETIĆ
ANALITIČAR

Nema nikakve šanse da ostatak opozicije podrži Sava Manojlovića. Ovo samo govori da će se nastaviti dalji rascep na opozicionoj sceni.

 

Borba za dominaciju

Komentarišući ove navode, Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je na delu tipična borba za dominaciju u opoziciji, koja nikada nije ni prestajala.

- Manojlović na ovaj način pokušava da diktira odnose u opoziciji i da se nametne kao lider, što su ostali očigledno prozreli i odlučili da mu se suprotstave. Ovo je nastavak unutrašnje opozicione borbe, koja se mogla očekivati nakon neuspeha na izborima. To je pravilo koje se ponavlja. Uoči izbora dolazi do neke vrste ujedinjenja opozicije ne bi li se postigao što bolji rezultat, ali čim se završi izborni proces, odmah dolazi do konfrontacije i svi se vraćaju na početne pozicije u borbi za dominaciju - naglašava Graovac.

Dragan Milić: Savo, ostavi Niš na miru!

Dragan Milić, lider grupe građana u Nišu, takođe je otkačio Sava Manojlovića, poručivši mu da ne skuplja političke poene preko njihovih leđa!

- Ja nisam saglasan sa inicijativom gospodina Manojlovića. Mislim da taj put oko građanske neposlušnosti ne vodi nikud. Nadam se da niko neće da se ljuti zbog toga. Ako izađemo na izbore i ne dobijemo adekvatno poverenje, to ne opravdava da sad budemo neposlušni kako bismo dobili više glasova. Molim sve ljude iz Beograda da puste opoziciju u Nišu da na miru donese odluku o tome kako će i šta će raditi - rekao je Milić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija