• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

22.11.2022

21:00

ORLOVI POVELI KUVARA, MASERE I 3 TONE OPREME! Na sve se mislilo samo da reprezentativci imaju savršene uslove na Mundijalu!

printscreen

Fudbal

ORLOVI POVELI KUVARA, MASERE I 3 TONE OPREME! Na sve se mislilo samo da reprezentativci imaju savršene uslove na Mundijalu!

Podeli vest

Kuvar Miroslav Nađ već dve godine brine o ishrani reprezentativaca, koji su oduševljeni njegovim umećem. Iz Bahreina u Katar stigle 152 putne torbe i 29 metalnih kofera, a još toliko dopremljeno iz Beograda

Srbija ništa ne prepušta slučaju, ni na terenu, ni van njega! 

“Orlovi” su u Katar na Svetsko prventsvo doveli svog kuvara, dvojicu doktora, pet masera, a iz Beograda su dopremljeni i hiperbarična komora, trenažna bicikla i još tone opreme...

I po 30 kila mesa

Kuvar Miroslav Nađ već dve godine brine o ishrani fudbalske reprezentacije i nijednog trenutka nije bilo dileme hoće li i on predstavljati deo delegacije u Kataru.

Torta nije problem

Sva hrana, pa i torte, spremaju se u dogovoru sa doktorom, a
slučajno se desilo da imamo tri proslave u deset dana
Izvor iz FSS

Reč je o vrhunskom majstoru i igrači su prezadovoljni kako sprema hranu. Istina je da je imao malo više posla u proteklih desetak dana, jer je u taboru nacionalnog tima bilo tri proslave. Prvo Gudeljev rođendan, pa rođenje ćerkice Sergeja Milinkovića Savića i onda Tadićev rođendan. Bile su tri torte za kratko vreme – kaže naš izvor upućen u situaciju u taboru srpskog tima.

Foto: Predrag Milosavljević

Selektor Dragan Stojković Piksi



Slatkiši na meniju nisu novost, a ne predstavljaju ni problem, jer se o svakom zalogaju strogo vodi računa.
 

Foto: printscreen

 

- Svi obroci, pa i torte, spremaju se u dogovoru sa doktorom reprezentacije. Pravilo je da torta može da se posluži igračima kad su proslave u pitanju, a sasvim slučajno se desilo da ih sad
je bilo više u kratkom roku. Svaka hrana prilagođena je potrebama profesionalnih sportista. Inače, u toku dana, u zavisnosti od menija, potroši se i više od 30 kilograma mesa, po 100 jaja i desetak kilograma testenina –
dodaje naš sagovornik.

“Orlovi” će se u Dohi, prema najgorem scenariju, zadržati do 3. decembra, ali bi to značilo da neće proći grupu. Međutim, verujemo da će Piksijevi puleni dogurati mnogo dalje, a ako je suditi po opremi koja je dopremljena na Bliski istok, oni očekuju da ostanu do samog kraja. 

– Stiglo je ukupno tri tone opreme koja će biti potrebnan reprezentaciji za vreme boravka u Dohi. Kad je naš tim stigao iz Bahreina u Katar na aerodromu je izbrojano 152 putne torbe i 29 metalna kofera, a to je bilo samo polovina ukupnog prtljaga, jer je još toliko stiglo direktno iz Beograda – otkriva naš sagovornik.

Foto: Predrag Milosavljević

Reprezentativci Srbije na treningu

Kompletna deleagacija od 53 čoveka

Selektor Dragan Stojković rekao je pored odlazak u Katar da ne želi da se od toga pravi fešta i ispraćaji kao nekad u vojsku, već da se ode mirno, dostojanstveno, ali sa verom u uspeh. Slično su razmišljali i rukovodioci FSS, pa delegacija naše “kuće fudbala” ovaj put uopšte nije tako brojna, kao što je bio slučaj u nekim prethodnim odlascima na Mundijal.

– Kompletna delegacija FSS broji 57 ljudi, a tu su uračunati svi igrači, kompletan stručni štab, medijski tim, vd predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović. Za razliku od nekih ranijih slučajeva, sad su na Mundijal doputovali zaista samo oni koji tu i treba da budu - objašnjeno nam je u FSS.

Ukoliko se ne dogodi neka promena u poslednji čas, Srbija bi sutra protiv Brazila trebalo da igra u kompletno crvenoj opremi. Zatim protiv Kameruna da izađe na teren u belim dresovima i šorcevima, a onda protiv Švajcarske opet u crvenoj kombinaciji.

– Iako je u dogovoru sa FIFA unapred određeneo za sve mečeve grupne faze koji tim će da igra u kojoj opremi, praksa pokazuje da uvek morate da budete spremni na sve. Videli ste šta se desilo Gani sa dresovima ili problem koji imaju Belgijanci. Zato je naša delegacija morala da donese po tri kompleta dresova za svaku utakmicu. Stigle su i dve prese za štampanje dresova. Tu je još recimo brusilica za krampone, pa dve specijalne grejalice za kopačke...

Foto: Predrag Milosavljević

Aleksandar Mitrović i selektor Dragan Stojković

Stigla hiperbarična komora

Konačno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Da za početak svi, posebno roviti Aleksandar Mitrović i Filip Kostić, budu spremni za Brazil, a onda i da se niko ne povredi. U suštini sve mora da bude podređeno igračima, jer od njih sve zavisi. 

Doneto je po pet stolova za masažu, koji se sad nalaze u hotelu i trening centru, a sa ekipom je stiglo i pet masera.  Iz Beograda su stigla i dva trenažna bicikla, kompletna oprema za fizikalnu medicinu, kao i hiperbarična komora. Ukupno pet fizioterapeuta i dvojica lekara – otkriva nam
izvor iz FSS.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija