• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

11.04.2025

15:40

Šljokičava jaja za Vaskrs uz pomoć šećera! Magično lepe šare, a tehnika nikad lakša (VIDEO)

Shutterstock

Dom i porodica

Šljokičava jaja za Vaskrs uz pomoć šećera! Magično lepe šare, a tehnika nikad lakša (VIDEO)

Podeli vest

Umesto da kupujete šljokice za jaja, isti efekat dobijate ako koristite šećer.

Farbanje jaja za Vaskrs uz pomoć šećera je zanimljiva i kreativna tehnika. Nije baš najčešća, ali koristi se za stvaranje specifičnih efekata na ljusci - najčešće kristalizovanih šara, sjaja ili čak blagog reljefnog efekta. 

Sastojci:

 

Glitzernde Ostereier: Ein funkelnder DIY-Trend für die Feiertage! Zutaten: - 600 ml Traubensaft oder Weißwein - 150 g Zucker - 1 EL Essig - Lebensmittelfarbe - 6 bis 10 Eier Zubereitung: 1. Traubensaft-Zucker-Mischung vorbereiten: - Traubensaft oder Weißwein, Zucker, einen Esslöffel Essig und einige Tropfen Lebensmittelfarbe in einem Topf gut verrühren. - Die Eier vorsichtig in die noch kalte Flüssigkeit legen und dann den Topf auf den Herd stellen. - Die Mischung zum Kochen bringen und die Eier für 10 Minuten kochen lassen. Achten Sie darauf, die Eier nicht anzupieksen, damit der Saft nicht ins Ei zieht. - Die Eier sollten vor dem Kochen Zimmertemperatur haben, um zu verhindern, dass sie platzen. 2. Glitzernde Zucker-Schicht erzeugen: Nach dem Kochen den Topf vom Herd nehmen und die Eier mindestens 12 Stunden in der Flüssigkeit ziehen lassen. So kann sich die glitzernde Zucker-Schicht um die Eier legen. 3. Eier trocknen: Die Eier mit einer Zange oder einem Löffel aus dem Topf nehmen und auf ein Küchentuch legen, um sie vollständig trocknen zu lassen. Viel Spaß beim Ausprobieren und Frohe Ostern! 🐰 #ostereier #ostern #osterhase #ostercountdown #easter #easteregg #tiktok ♬ Just Give Me One More Day - Alej

 

Priprema:

Pripremite sok od grožđa i mešavinu šećera ili od belog vina i šećera. Dodajte kašiku sirćeta i nekoliko kapi boje za hranu, pa sve to dobro promešajte.

Pažljivo stavite jaja u još hladnu tečnost, a zatim stavite lonac na šporet. Stavite smesu da provri i kuvajte jaja 10 minuta. Pazite da ne ubodete jaja, da sok ne uđe u njih. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi pre kuvanja, da ne bi pucala.

Nakon kuvanja, sklonite lonac sa vatre i ostavite da se jaja natapaju u tečnosti, najmanje 12 sati. Ovo omogućava da se blistavi sloj šećera formira oko jaja. 

Izvadite jaja iz šerpe i stavite ih na kuhinjski peškir da se potpuno osuše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

Privremeno se ukidaju dve linije GSP! Ovo je razlog
Društvo

Privremeno se ukidaju dve linije GSP! Ovo je razlog

Zbog izvođenja radova na tramvajskim šinama i kontaktnoj mreži u Karađorđevoj ulici, od 26. aprila do 3. avgusta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, odnosno do privremenog ukidanja tramvajskih linija 2 i 11, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javni saobraćaj.

26.04.2025

07:19

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Danas sahrana pape Franje! Svi u šoku - ovaj čovek sedeće na počasnom mestu u prvom redu?! Uživo
Planeta

Danas sahrana pape Franje! Svi u šoku - ovaj čovek sedeće na počasnom mestu u prvom redu?!

Papa Franja biće sahranjen danas u jednoj od ''pet papskih bazilika'', Santa Mariji Mađore, u Rimu, gde će njegovo telo biti preneto iz bazilike Svetog Petra. Povorka vernika i crkvenih zvaničnika, ali i šefova država, okuplja se na Trgu Svetog Petra u 10 časova, gde će biti održana misa za pokoj duše rimokatoličkog poglavara. Sva dešavanja pratite uživo na Informer.rs

26.04.2025

09:01

Amerika ima oružje kojim kontroliše vreme i prostor! Bela kuća objavom zaprepastila svet: Radikalno se sve menja...
NEVEROVATNO

Amerika ima oružje kojim kontroliše vreme i prostor! Bela kuća objavom zaprepastila svet: Radikalno se sve menja...

Direktor Kancelarije za nauku i tehnologiju Bele kuće Majkl Kracios izjavio je da Sjedinjene Američke Države poseduju napredne tehnologije koje mogu da manipulišu prostorom i vremenom. Izjava, objavljena na zvaničnom sajtu Bele kuće, izazvala je iznenađenje i podeljene reakcije u naučnim i političkim krugovima, jer nije praćena nikakvim tehničkim objašnjenjem ili dokazima.

26.04.2025

08:40

Zabava

Pevačica (17) umrla od moždanog udara
Showbiz

Pevačica (17) umrla od moždanog udara

Karen Silva preminula je u ranim jutarnjim satima u četvrtak, nakon nekoliko dana provedenih u bolnici, usled hemoragičnog moždanog udara izazvanog pucanjem krvnog suda.

25.04.2025

15:04

JOŠ Zabava VESTI

Džet set