• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2023

17:40

Obucite svoje dete za vrtić! Zaboravite na džemper i šavove

Shutterstock

Dom i porodica

Obucite svoje dete za vrtić! Zaboravite na džemper i šavove

Podeli vest

Idealna kombinacija za vašeg mališana kad krene u vrtić podrazumeva kvalitetnu i mekanu garderobu...

Poznato je da deca u vrtiću najviše vremena provode u igri, trče, skaču, prevrću se, puze...,  a sve te igrarije zahtevaju adekvatnu garderobu. Znamo, teško odolevate kupovini nekog interesantnog komada odeće za svog mališana, ali budite svesni da će on u toj garderobi najviše vremena provoditi u igri. Zato pogledajte savete stručnjaka s portala Yumama, koji vas uče kako da ne pogrešite. 

Opipajte odeću 

Ako uđete u butik i primetite da druge mame ili bake opipavaju garderobu, nemojte se iznenaditi, jer one samo proveravaju mekoću i kvalitet odeće. Postanite i vi "kontrolor" kako biste bili sigurni da je ono što kupujete prijatno za nošenje.

Foto: Shutterstock

Deci je zbog igre toplije nego odraslima

Zaboravite na džemper

Roditelji često strepe da im se mališani ne prehlade, pa najčešće kupuju džempere. Greška! Deci je upravo zbog igre toplije nego odraslima, pa je zbog toga neophodno da ih oblačite slojevito. Debeli džemperi nisu pogodni za to, jer su glomazni, a dešava se i da "grebu" osetljivu dečju kožu, što kod mališana može da izazove nervozu.

Džins je ok, ali ne za igru

Teksas je izuzetno izdržljiva tkanina, pa bi sigurno bio najbolji izbor za dečje pantalone, ali on ima i jednu manu - neelastičan je. Deca u njemu ne mogu komotno da se igraju, osećaju se sputano, stalno ih nešto steže... Ako se ipak odlučite za džins, neka to onda bude mekši teksas, koji neće ometati pokrete deteta. 

Pročitajte uputstvo za održavanje

Često se dešava da se već posle drugog pranja duks skupi, pa vam dete izgleda kao da je za dan poraslo tri centimetra. Ako se ne razumete u tkaninu, pitajte prodavačicu o kom materijalu je reč ili pročitajte uputstvo o održavanju. Nemojte da odustanete od kupovine neke stvari ukoliko se ona skuplja, što može biti slučaj sa pamukom, već kupite za broj veći odevni predmet. 

Foto: Shuterstock

Kupite za broj veći odevni predmet

Što manje šavova

Kad krenete u kupovinu, držite se parole "što jednostavnije, to bolje". Za vaše dete je najbolje da nosi odeću sa što manje šavova, džepova i raznih "dodataka". Dešava se da suvišni štepovi grebu, a to će sigurno nervirati mališana. 

Hulahopke za zimu

U hladnim danima je važno da noge budu dobro utopljene. Za devojčice postoji veliki izbor hulahopki u raznim bojama, što će njih posebno obradovati. Dečacima kupite pamučne "duge gaće", jer su zdravije i udobnije, a podjednako dobro greju. 

Foto: Shutterstock

Dobra garderoba može da se nađe po različitim cenama

Skupo ne znači i najkvalitetnije

Kako bi stari majstori krojačkog zanata rekli, "tri puta meri, jednom seci". Nemojte da vas mrzi da obiđete više radnji, jer dobra garderoba može da se nađe po različitim cenama. Sve što je skupo ne mora da bude i kvalitetno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!
EURO 2024

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Fudbaleri Srbije u utorak (21.00) u Minhenu igraju protiv Danske i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u osminu finala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Selektor mlade reprezentacije i nekadašnji Piksijev pomoćnik Ljubinko Drulović ističe da neće biti lako, ali da ne sumnja u želju i motiv kod "orlova" da dođu do pozitivnog rezultata.

24.06.2024

14:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija