• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2023

21:00

Sobne biljke koje šire negativnu energiju! Kaktusima nije mesto u kući

Shutterstock

Dom i porodica

Sobne biljke koje šire negativnu energiju! Kaktusima nije mesto u kući

Podeli vest

Cveće s bodljama, oštrih listova ili ono kojem je rast ograničen, poput bonsaija, ne donosi prosperitet i ma koliko su dekorativne, ne treba da stoje u enterijeru.

Biljke nisu samo dekor u kući, već utiču i na naše raspoloženje, a neke vrste bi trebalo da izbegavate.

- Energija koju cveće emituje zapravo je ona energija koja je neophodna i ljudskom telu, pa se kroz cvetnu terapiju ona vraća u prirodnu ravnotežu. Ipak, postoje i biljke koje šire lošu energiju, unose neravnotežu i nesklad u prostor i ljudski organizam - objašnjavaju stručnjaci za feng šui i savetuju koje biljke ne bi trebalo da gajite tamo gde živite.

Kaktus 

Zbog pozitivne energije u kući nikako ne treba držati biljke s trnjem. Biljke koje imaju bodlje unose neslogu i nemir.

To ne znači da ne možete imati nijedan kaktus u svom domu, ali je važno na kom mestu to cveće držite.

Foto: Freepik.com

Ne stavljajte kaktus u spavaću sobu ili trpezariju

- Da bi se izbegli negativni efekti ne stavljajte ih u spavaću sobu jer se nećete dobro odmoriti, a moguće su posledice i u partnerskom odnosu. Nije im mesto ni u trpezarijama jer se može pojačati napetost među ukućanima. Najbolje je da saksije s kaktusima stavite na spoljnu stranu kuće ili u hodniku, ako živite u stanu. Na taj način kaktus postaje saveznik koji lošu energiju drži na pristojnoj udaljenosti od vas - savetuju stručnjaci feng šuija.

Svilene latice

Ako u svom prostoru iz nekog razloga ne možete da držite nijednu biljku, onda je povoljno da nabavite cveće od svile. Svila ima magičnu moć da zaštiti onog ko je nosi ili je ima u svom prostoru. Tako cveće od svile ne samo da može biti dekorativno, već može i poslužiti kao zaštita od negativne energije.

Bonsai 

Patuljasto drvo deluje veoma dekorativno, ali prema feng šuiju, ne utiče dobro na kuću. I bonsai i ta drevna veština o usklađivanju života s prirodom potiču sa istoka, ali prema ovom učenju, sve što ima ograničenja, u ovom slučaju limitiran rast, nosi lošu energiju.

Foto: Freepik.com

Bonsai nije simbol napretka i širi negativne vibracije

- Bonsai nije simbol napretka i širi negativne vibracije. Ukoliko ne želite da vaša svakodnevica bude limitirana, nemojte ga unositi u kuću - savetuju oni.

Agava

Agava ima veoma dugačke listove, zbog čega privlači negativnu energiju, pa nije dobro da raste u kući, ali zbog nekih lekovitih svojstava koje ima, korisno je da je zasadite u bašti.

Cveće za sreću

* Bambus je izdržljiva i fleksibilna biljka koja unosi u kuću snagu za prilagođavanje promenama. Osim toga, reč je o biljci koja ima veliku moć opuštanja. Feng šui preporučuje da se bambus drži i u spavaćoj sobi.
* Anturijum smiruje i utiče na dobro raspoloženje, a i privlači novac u kuću. Naročito je pogodan u domovima mladih parova i porodica s decom. Najbolje je da ga postavite u pravcu prema istoku, a pogodan je za spavaću sobu ili dnevni boravak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija