• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2023

20:20

Spisak predmeta koji nam kradu energiju u kući! Prazan slanik donosi svađu

Shutterstock

Dom i porodica

Spisak predmeta koji nam kradu energiju u kući! Prazan slanik donosi svađu

Podeli vest

Male promene u kući mogu uneti dobru atmosferu i osećaj blagostanja, ali nismo ni svesni koliku nam energiju crpe loše navike ili nepoželjni predmeti, kažu stručnjaci za feng šui.

Iako je o reč o drevnoj istočnjačkoj veštini življenja u skladu sa prostorom, i kod nas se mnogi pridržavaju njenih pravila. Prema feng šuiju, trebalo bi da obratite pažnju na sledeće predmete koji nam kradu energiju u kući. 

Prljava odeća

Ovo je jedna od prvih stvari na koje stručnjak za feng šui upozorava. Možda jeste najlakše šutnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija. Svaka porodica treba da ima samo jedno mesto za odlaganje odeće za pranje.

Foto: Shutterstock

Svaka stvar treba da ima svoje mesto

Nagomilane cipele

Bez obzira na to da li stoje ispred ulaznih vrata ili u hodniku, cipele pred vratima su pravi "energetski vampiri", pogotovo ako su prljave. Očistite ih i smestite u cipelarnik.

Stare novine

Novine bacite čim ih pročitate, a ako odabrane magazine skupljate, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u ćošku sobe. Razbacani po prostoru nose lošu energiju.

Foto: Shutterstock

Oštećeno posuđe donosi lošu energiju

Napuklo ili okrnjeno posuđe

Oštećeno posuđe donosi lošu energiju ko god da se njime služi. Bolje je da kupite najjeftiniji novi servis nego da upotrebljavate skup a oštećen komplet sudova. Stručnjaci za feng šui tvrde da upotreba takvog posuđa loše utiče na karijeru i finansije. Napominju da ne treba čuvati polomljeno posuđe.

Prazne posude za pirinač, so i šećer

Svima nam se dogodi da se isprazne zalihe najpotrebnijih namirnica, ali vodite računa da to ne bude slučaj sa pirinčem, solju ni šećerom! To negativno utiče na porodičnu harmoniju pa su, opominju stručnjaci, svađe neizbežne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija