• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2023

20:00

Ovo nikada ne treba da pitate buduće mame jer ih vređa!

Freepik.com

Dom i porodica

Ovo nikada ne treba da pitate buduće mame jer ih vređa!

Podeli vest

Pogledajte spisak najomraženijih pitanja koja se najčešće postavljaju trudnim ženama...

Ako ne znate šta da kažete trudnici, bolje je da ćutite, jer se može dogoditi da je slučajno uvredite, naljutite, pa i rasplačete. U takvom stanju one su vrlo osetljive, pa zato vodite računa da izbegnete ova pitanja pred njima, a listu, koju prenosimo s portala organvlasti.com, iz ličnog iskustva sastavila je jedna majka.

Je li planirano?

Osim što je neumesno, ovo pitanje je potpuno nepotrebno, jer da dete nije željeno, trudnoća  se ne bi ni nastavila. 

Hoćeš li ga zadržati?

Pitanje je bezobrazno, uvredljivo i potpuno bezobzirno. Nebitno da li ste lekar, prijatelj, rodbina, roditelj - ako vam trudnica već saopštava ovakvu vest, primerenije je čestitati nego na ovako loš način zadirati u privatnost.

Foto: Shutterstock

Imajte takta jer su trudnice emotivnoo osetljive

Jesi li sigurna da nisu blizanci?

Trudnoća ženi pored psihičkih promena donosi i one i te kako vidljive fizičke, na koje je veoma osetljiva. I bez obzira na činjenicu da u sebi nosi još jedan život i da je sva ta kilaža prolazna, trudnice ne vole da im se na nju skreće pažnja, naročito ne na takav način. Osim što je neprilično, može biti i uvredljivo. Još je gore ukoliko je u početku nosila blizance, pa je kasnije nešto pošlo naopako i ostao je samo jedan plod. Imajte takta.

Mogu li da pipnem stomak?

Ako niste u srodstvu ili dobri prijatelji, ovo pitanje definitivno preskočite jer većina trudnica ne želi da joj iko petlja oko stomaka, osim ako to sama ne ponudi. Bolje je pohvalite kako dobro izgleda i uzdržite se od pipanja.

Foto: Shutterstock

Samo za bliske osobe

Je l' devojčica ili dečak?

Ovo je jedno od onih pitanja koja izazivaju nelagodu, jer ako žena sama to ne kaže, zašto drugi misle da će im reći. 

Jeste li odabrali ime?

Odabir imena definitivno može biti iscrpljujuć i frustrirajuć posao. Čak i kad odaberu ime neke trudnice nemaju želju da ga otkriju pre nego što se beba rodi, a razlozi za to mogu biti sujeverje, želja da se izbegnu tumačenja drugih, strah da ga neko drugi ne upotrebi pre nje i slično. Umesto toga, bolje je pitati da li se zabavlja birajući ime, lakše će joj biti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija