• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2024

21:20

Redosled kojim punite kadu vodom može da vas oslobodi vlage u kupatilu!

Shutterstock

Dom i porodica

Redosled kojim punite kadu vodom može da vas oslobodi vlage u kupatilu!

Podeli vest

U grupi koja je delila savete o čišćenju doma, jedan član je ponudio veoma jednostavno i besplatno rešenje - sve je u redosledu kojim punite kadu vodom.

Redosled kojim punite kadu može uveliko da doprinese smanjenju pare ili kondenzacije u kupatilu, napisao je jedan član Fejsbuk grupe Mrs Hinch Cleaning Tips, nakon što je neko zatražio savet po tom pitanju.

Ljudi su odmah počeli da komentarišu pitanje i daju svoje savete. Tako neki pišu da su u kupatilo uneli i ventilator, ali im to nije pomoglo. Međutim, mnogi su se složili sa idejom da je važno obratiti pažnju na to kako se kada napuni vodom.

- Prvo sipajte hladnu vodu, pa postepeno dolivajte toplu i neće biti kondenzacije - napisao je prvi komentator, a za njim i nekoliko drugih sa istim savetom.

Foto: Freepik.com

Prvo sipajte hladnu, pa toplu vodu

- Ostavite hladnu slavinu da radi dok ste u kadi - napisao je drugi komentator.

I zaista, prema savetu Saveta okruga Nortamberlend, okruga u Engleskoj, kada želimo da smanjimo kondenzaciju prilikom punjenja kade, prvo bi trebalo da pustimo hladnu vodu, a zatim dodamo toplu vodu. Štaviše, stručnjaci saveta procenjuju da će to smanjiti paru za 90 odsto.

Od biljaka do usisivača

Neki komentatori su predložili otvaranje prozora u kupatilu, jer će para brzo nestati.

- Otvorimo malo prozor sa zatvorenim vratima - napisao je jedan od njih.

- Zatim krpom osušite pločice i vrata tuša - komentariše jedan od učesnika rasprave.

Foto: Shutterstock

Biljke su u stanju da upiju vlagu

- Kad sam sam, ostavim vrata otvorena i nema pare. Ali, ako moram da zatvorim vrata kupatila, nakon što se osušim - obrišem ogledala peškirom, napisao je drugi komentator.

Ostali predlozi uključivali su upotrebu ovlaživača, što je posebno pohvalio komentator koji - u kupatilu nema prozora.

Ima onih koji su za postavljanje biljaka u kupatilo, kao i onih koji su nabavili usisivač za prozore.

- To bitno menja stvari - kaže jedan od komentatora koji je to isprobao, na šta se odazvalo dosta onih sa pozitivnim iskustvima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija