• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.03.2024

08:50

Bili su najpopularniji muzički duo 20. veka i doživeli crnu sudbinu! Proglašena je mrtvom, ali joj telo nikada nije pronađeno (VIDEO)

Printskrin:Youtube/

Dom i porodica

Bili su najpopularniji muzički duo 20. veka i doživeli crnu sudbinu! Proglašena je mrtvom, ali joj telo nikada nije pronađeno (VIDEO)

Podeli vest

Al Bano Karizi i Romina plenili su na sceni i imali ljubav iz bajke u kojoj su dobili četvoro dece, ali se preko noći sve srušilo.

Kada je na snimanju filma "Nel sole" 1967. godine, upoznao Rominu, mladu glumicu i prelepu ćerku holivudskog glumca Tajrona Pauera, Al Bano Karizi je bio već popularni umetnik širom rodne Italije. Imao je nekoliko zapaženih numera i uloga u poznatim ostvarenjima italijanske kinematografije.

Karizi je već na samom početku svoje karijere postao jedan od najpoželjnijih muškaraca u svojoj domovini. Uprkos skromnom poreklu, nije mu bilo teško da zavede osam godina mlađu brinetu iz dobrostojeće američke porodice.

Tako je počela jedna od najvećih muzičkih romansi prošlog stoleća.

Foto: Printskrin:Youtube/wikipedia

 

Partneri i u životu i na sceni

Interesantno je da je u trenutku susreta sa Alom, Romina već bila verena za poznatog francuskog slikara Baltusa. Ipak, susret sa mladim Italijanom bio je fatalan. Tri godine posle upoznavanja, par se venčao.

Paralelno sa njihovom ljubavlju, cvetala je muzička karijera jednog od najpopularnijih tandema u 20. veku. Vrtoglavi uspon je započeo sa singlom "Storia di due innamorati" koji je odmah zauzeo vrh top listi radijskih i TV stanica širom Italije.

Godine 1976. Al Bano i Romina Pauer su predstavljali Italiju na izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom "We'll Live It All Again" zauzevši sedmo mesto.

Mnogo više uspeha imali su na prestižnom Sanremu, gde su 1982. godine sa pesmom "Felicita"  zauzeli drugo mesto. Ova numera je postala planetarni hit, broj prodatih kopija dostigao je neverovatnih 6 miliona, a i danas je rado slušana.

Iste godine Al Bano i Romina Pauer izdali su album "Che angelo sei", sa predivnom numerom "Tu, soltanto tu", koja će ih i definitivno proslaviti širom Evrope. Već 1984. godine pokorili su Sanremo sa pesmom "Ci sarà" , a usledilo je još jedno učešće na Evrosongu sa identičnim plasmanom kao i prethodni put.

 

 

Tragedija nesagledivih razmera

Profesionalni uspeh je pratila porodična idila. Al Bano i Romina su dobili četvoro dece, tri ćerke i jednog sina. I sve je delovalo bajkovito dok nije prestalo da bude.

Neslavnom kraju doprinela je porodična tragedija koja se 1994. dogodila u Americi. Njihova najstarija ćerka Ilenija Marija nestala je tokom studijskog putovanja. Poslednji put je viđena u Nju Orleansu početkom te godine.

Usledili su meseci intenzivne potrage koja i pored ogromnih napora policije, vlasti, roditelja, rođaka i prijatelja nije dala nikakvog rezultata.

Postojale su indicije da je Ilenija izvršila samoubistvo skokom u reku Misisipi, ali njeno telo nikada nije pronađeno. Pojedini izvori su tvrdili da je bila žrtva serijskog ubice Kita Džespersona. Ipak, DNK nalazi su odbacili ovu sumnju.

Romina se godinama nije mirila sa ćerkinom smrti, govoreći da oseća kako je Ilenija živa. Ipak, na zahtev Al Bana Karizija, Ilenija Marija Karizi je 2013. godine proglašena "najverovatnije mrtvom" što je zakonska formulacija za slučajeve kada duži vremenski period nema pomaka u istrazi ni dokaza o nestalim osobama.

Nakon svih ovih godina…

Bila je to tragedija koja je razorila porodicu i nakon koje Al i Romina nisu mogli da nastave. Godine 1999. najslavniji par na muzičkoj sceni Evrope se definitivno razišao.

Godine koje su usledile posle razvoda, Romina Pauer je provodila u Americi, vraćajući se u Evropu s vremena na vreme. U javnim istupima je čak i optuživala supruga za nasilničko ponašanje. Ove navode su često negirala njihova deca, pravdajući ih kao posledicu velike patnje za nestalom Ilenijom.

Godina 2013. je donela neočekivani obrt. Al Bano i Romina su najpre izgladili svoj odnos, a potom oživeli karijeru. I danas, s vremena na vreme, nastupaju zajedno širom sveta, na oduševljenje porodice i stotina hiljada zaljubljenika u njihovo stvaralaštvo.

Foto: Printskrin:Youtube/wikipedia

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija