• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2024

20:40

Šta gosti prvo primete kad dođu kod vas? Zbog ovih stvari možete da se postidite

Shutterstock

Dom i porodica

Šta gosti prvo primete kad dođu kod vas? Zbog ovih stvari možete da se postidite

Podeli vest

Evo na šta treba obratiti pažnju, a što se uklapa sa higijenom životnog prostora.

Gosti su dobrodošli. A šta se dešava nakon te dobrodošlice? Sudeći prema dizajnerima enterijera i stručnjacima za čišćenje, kada uđu u vaš dom prvo primete vrlo specifične detalje. Evo na šta treba obratiti pažnju.

Miris

Prvi utisak ostavlja miris, kaže stručnjak za čišćenje Beki Rapinčak.

- Obično ne prepoznajemo uvek miris svog doma pa je važno da otvorimo prozor, uključimo osveživač vazduha ili zapalimo mirišljavu sveću, ako postoji neprijatan miris. Ukoliko imate kućnog ljubimca, promenite kutije za pesak, operite krevet kućnih ljubimaca i usisajte - preporučuje.

Foto: Shutterstock

Prvo povedite računa o mirisu

Rasveta

Dobra rasveta pomaže lepoj atmosferi u vašem domu, i to gosti primete brzo, naglašava dizajnerka enterijera iz Los Anđelesa Megan Herš i dodaje da slabo osvetljen dom deluje nepouzdano.

Nered

A čim gosti uđu u vašu kuću, primetiće i - nered. 

- Svi to znamo, a čak se i ja teško držim te mantre, ali nered u kući je i nered u glavi i to je nešto što će i vaši gosti uočiti. Napravite mesta da odložite ono što vam nije potrebno i naravno, zadržite samo ono što vam treba - savetuje Herš.

Kuhinja i kupatilo

Veliku pažnju naročito privlače dve prostorije u kući, kuhinja i kupatilo.

Foto: Freepik.com

Očekujte 'inspekciju' u kuhinji i kupatilu

 - Ako znate da će vaši gosti biti u kuhinji, odvojite nekoliko minuta da obrišete radne površine i očistite prednje strane uređaja. U kupatilu obrišite pultove, stavite sveže peškire, očistite WC šolju - kaže Beki Rapinčak.

Zanimljiv nameštaj

Zanimljiv i drugačiji nameštaj ostaviće dobar utisak. Gostima će se svideti spoj tradicionalnih i modernih ukrasa u kući, dodaju stručnjaci. Poigravanje tim elementima stvara kreativno okruženje.

Sobne biljke

Sjajan efekat postiže se i sobnim biljkama. 

Foto: Freepik.com

Neke biljke krase svaku sobu

- U svakoj sobi u mom domu ima dosta biljaka i gosti će to uvek komentarisati - naglašava Donovan Ho, stručnjak za uređenje doma. Biljke nas podstiču na razgovor i ukrašavaju prostor.

Predsoblje

Ako u svojoj kući imate uobičajeno predsoblje koje ostavlja prvi utisak, možete da napravite zanimljvo "osveženje" - bilo nekom kreativnom rasvetom, elegantnim tepihom ili umetničkom slikom na zidu.

Foto: pexels.com

Neka predsoblje bude upečetljivo

Prazni zidovi

Umetničke slike su vrlo važan "detalj".

- Ući u kuću koja izgleda kao da se još niko nije uselio nije prijatan osećaj. Zato vredi potrošiti malo vremena na postavljanje slika - savetuju stručnjaci. U tu svrhu mogu da posluže i neki drugi detalji, koji su vama dragi i koji dosta govore o vašim interesovanjima.

Muzika

Ne zaboravite ni na muziku.

Foto: Shutterstock

Ne zaboravite na muzičku podlogu

- Možete da napravite spisak pesama koje odgovaraju temi vaše zabave ili pesama koje su opuštajuće i umirujuće i tako dočekate goste - glasi još jedan savet.

Temperatura

Temparatura vazduha je takođe bitna, a mnogi to zanemaruju. Ključno je obezbediti prijatnu temperaturu u svom domu, kako bi gostima odmah bilo prijatno, piše Huffpost.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija