• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2024

15:30

Ovako nastaju mamini sinovi! Ovo je najgora greška u odgajanju koju majka može da napravi

pexels.com

Dom i porodica

Ovako nastaju mamini sinovi! Ovo je najgora greška u odgajanju koju majka može da napravi

Podeli vest

Ukoliko majka ne dopušta sinu da bilo šta samostalno radi, najverovatnije će ga pretvoriti u emotivno nezrelu osobu.

Švajcarski psiholog i psihijatar Karl Jung se tokom svoje bogate karijere, između ostalog, bavio time kako majke odgajaju sinove. On je doneo zaključak o tome koja je najgora greška koju žene mogu učiniti tokom ovog procesa.

Zapravo, radi se o kompulsivnim majkama, koje su skoro u svakom momentu uz svoje sinove i ne dopuštaju im da bilo šta samostalno rade ili odluče.

Zbog ovoga će njihovi sinovi dalje u životu biti veoma nesigurni i tražiti pomoć i kod rešavanja čak i najjednostavnijih problema.

- Evo čoveka koji stoji ispred vas, živi u prošlosti i pokušava da pobegne iz ovog hladnog i surovog sveta, koji ne može da razume. Njegova majka je često pored njega, ne pokazujući ni najmanju zabrinutost zbog činjenice da je njen sin trebalo da odraste u muškarca i ne čini ništa kako bi mu pomogla da odraste i ima svoju porodicu - napisao je Jung.

Foto: Freepik.com

majka i sin

On je ovu grešku nazvao "muškarac - dete".

Dakle, reč je o fenomenu emotivne nezrelosti odraslih muškaraca, koji se bore da preuzmu odgovornost.

Prema Jungu, karakteristike ovakvih muškaraca su: emocionalna nezrelost, zavisnost od drugih osoba, izbegavanje ozbiljnih situacija i narcisoidnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija