• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2024

06:21

Upotrebite ovo jeftino sredstvo i kupatilo će zablistati! Kamenac i rđa biće kao rukom odneseni

Shuterstock

Dom i porodica

Upotrebite ovo jeftino sredstvo i kupatilo će zablistati! Kamenac i rđa biće kao rukom odneseni

Podeli vest

Ako za čišćenje kupatila upotrebite limuntus, bićete iznenađeni rezultatima.

Ako ste bezuspešno pokušavali da očistite površine pune kamenca, rđe i druge prljavštine u svom domu i isprobavali razne metode, vreme je da isprobate sredstvo koje sigurno pomaže.

Reč je o limuntusu, koji posebno efikasno čisti slavine i česme u kupatilu.

Foto: Shuterstock

 

Limunska kiselina je jedna od najčešće korišćenih voćnih kiselina na biljnoj bazi i čvrst je prah koji se lako rastvara u vodi. 

Limunska kiselina se uglavnom dodaje hrani zbog arome ili produžavanja njenog roka trajanja. Ali ona je i veoma moćno sredstvo za čišćenje, koje može da se koristi na razne načine.

Foto: Shuterstock

limuntus

 

Limuntus je sasjno sredstvo kojim možete oribati slavine u kupatilu, kao i pločice.

Isto tako, sudoperu pospite sodom bikarbonom, prelijte sadržaj jedne kesice limunske kiseline i preko nje iscedite pola limuna. Sačekajte nekoliko minuta i nežno istrljajte sunđerom. Isperite vodom. Bićete iznenađeni rezultatima.

Da biste očistili mašinu za pranje sudova, sipajte kesu limunske kiseline u odeljak za tablete i pokrenite mašinu na standardni program za pranje sudova.

Iznenadićete se koliko će posuđe biti sjajno i koliko će biti čista mašina za pranje veša.

Da biste efikasno očistili toalet šolju rasporedite u njoj oko tri kašike limuntusa, ostavite da deluje, kratko istrljajte četkom i zatim isperite. Mrlje se na ovaj način lako uklanjaju, a dobijate i svežinu citrusa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52