• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2024

13:00

Pohovane paprike punjene sirom! Ne postoji lakši i ukusniji letnji ručak

Shutterstock

Recepti

Pohovane paprike punjene sirom! Ne postoji lakši i ukusniji letnji ručak

Podeli vest

Ovaj recept za pohovane paprike punjene sirom je omiljeni delikates u mnogim domaćinstvima.

Pohovane paprike punjene sirom predstavljaju pravi delikates i jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima. Kombinacija hrskave korice i topljenog sira unutar paprike čini ovo jelo savršenim za svaku priliku. Idealno je kao predjelo, glavno jelo ili čak kao užina. Priprema je jednostavna i ne zahteva mnogo vremena, a rezultat je uvek ukusan i zadovoljavajući.

Sledi recept za pohovane paprike punjene sirom, koji će vas sigurno osvojiti svojom aromom i teksturom.

Sastojci:

6 crvenih paprika
Malo ulja za mazanje
So

Foto: Shutterstock

 

 

Za nadev:

200 g sira (feta, sitan sir ili kombinacija)
50 g kačkavalja, isečenog na komadiće
Prstohvat soli
Biber
Peršun, sitno seckan

Za pohovanje:

2 jaja
Brašno
Prezle
Ulje za prženje

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. Za nadev, u posudi izmešati sir, kačkavalj, so, biber i peršun.

Puniti polovice paprika nadevom od sira. Uvaljati punjene paprike prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle lepo zalepe.

Zagrejati ulje u dubokom tiganju na srednjoj temperaturi. Pržiti punjene paprike u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave sa svih strana.

Vaditi pržene paprike na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće. Poslužiti toplo uz omiljeni sos ili salatu. Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija