• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2024

06:21

Najomiljenije starinsko jelo! Nova verzija proje postaje hit kod naših domaćica - Bez ovog sastojka je još bolja!

Shutterstock

Recepti

Najomiljenije starinsko jelo! Nova verzija proje postaje hit kod naših domaćica - Bez ovog sastojka je još bolja!

Podeli vest

Mekanu proju svi obožavamo, a sada je možemo napraviti i bez belog brašna.

Svi znamo da je proja tradicionalno srpsko jelo koje se pravi od kukuruznog brašna i obično se služi kao prilog uz razna jela, ali i sama uz kiselo mleko, pavlaku ili ajvar. 

Mnogima je proja jedna od najomiljenijih jela naše kuhinje! 

Ono što je najbolje jeste to da je ovo jelo veoma ekonomično jer sve sastojke već sigurno imate kod kuće. Veoma se brzo i pravi, tako je odlična kada vam dolaze iznenadni gosti ili ako hoćete da ujutru imate fin doručak

Foto: Shutterstock

 

 

Sastojci: 

4 jajeta
10 kašika kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
200 mililitara jogurta
200 grama feta sira
100 mililitara ulja
so po ukusu

Priprema: 

Umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte žumanca, ulje i jogurt. Potom postepeno sipajte kukuruzno brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje.

Kad dobijete homogenu smesu, prelijte u posudu za pečenje, prethodno podmazanu ili obloženu pek-papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni sve dok ne porumene. 

Smesu možete izliti i u kalupe za mafine, stvar je ukusa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Slatko od breskvi bez šećera! Domaćice će uskoro samo ovakve zdrave zimnice praviti!
RECEPT SAVREMENIH DOMAĆICA

Slatko od breskvi bez šećera! Domaćice će uskoro samo ovakve zdrave zimnice praviti!

Slatko od breskvi je tradicionalni recept koji se generacijama prenosi s kolena na koleno, donoseći radost i sladak ukus leta u mnoge domove. Ove godine, breskve su poranile, što je dodatno obradovalo sve domaćice koje jedva čekaju da naprave ovu ukusnu poslasticu. U skladu sa savremenim trendovima zdravije ishrane, predstavljamo vam verziju ovog omiljenog recepta bez dodatog šećera.

24.06.2024

17:00

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija