• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2024

22:00

Feng šui saveti za spavaću sobu! 6 boja koje donose dobro raspoloženje i miran san - jedna se posebno izdvaja

Shutterstock

Dom i porodica

Feng šui saveti za spavaću sobu! 6 boja koje donose dobro raspoloženje i miran san - jedna se posebno izdvaja

Podeli vest

Prema feng šui tradiciji jako je važno koje su vam boje zidovi u spavaćoj sobi, jer utiču na to kako se osećamo.

Ako ste novi u istraživanju principa feng šuija, pokušajte da napravite nekoliko promena u svojoj spavaćoj sobi, a zatim obratite pažnju na to kako se osećate.

Način na koji možete aktivirati feng šui u svojoj spavaćoj sobi jeste boja. Ljudi su vizuelna stvorenja i boja ima veliki uticaj na to kako se osećamo.

Zašto je spavaća soba važna

Spavaća soba je najvažnija prostorija u vašem domu iz perspektive feng šuija. To je soba koja vam je najprivatnija i najbliža. U feng šuiju se posmatra šta svaki deo doma metaforički predstavlja. Vaša spavaća soba, na primer, predstavlja vas. To je deo vašeg doma koji je najprivatniji i energetski najviše povezan s vama.

Foto: Shutterstock

 

Načini da unesete boje u svoju spavaću sobu

Postoji toliko zabavnih i kreativnih načina da unesete boje u svoju spavaću sobu. Farbanje zidova je, naravno, odličan način da dodate novu boju. Ako ne želite da farbate zidove, uvek možete da unesete boju kroz dekor i dodatke. Na primer, možete isprobati novu posteljinu u boji koja vam odgovara. Možete dodati jastučiće ili manje detalje, što je posebno dobar način da promenite stvari sezonski, piše The Spruce.

Zelena i plava za dobrobit i vitalnost

Plava i zelena su sjajne boje za spavaće sobe. Povezane su s elementom drveta i predstavljaju rast, vitalnost i nove početke. To su takođe boje koje često vidimo u prirodi i deluju veoma umirujuće. Blede pastelne nijanse zelene i plave su posebno umirujuće i opuštajuće.

Foto: Shuterstock

 

Ljubičasta za prosperitet

Ljubičasta je sastavljena od hladne, umirujuće plave i vatrene, strastvene crvene. To je čini uravnoteženom bojom. Ljubičasta je takođe povezana s područjem Ksun (bogatstvo) na mapi feng šui bagua, povezanom s prosperitetom i finansijskim obiljem, kao i sa samopoštovanjem. Pokušajte da dodate umirujuće nijanse lavande u svoju spavaću sobu za veću ravnotežu.

Bela za jednostavnost

Bela je često omiljena u enterijeru kuće, posebno na zidovima. Bela predstavlja čistoću i jednostavnost. Međutim, bela može biti oštra kada se koristi u velikim količinama, pa je najbolje kombinovati je s drugim, mekšim bojama.

Foto: Shuterstock

 

Narandžasta za ravnotežu

Žuta, smeđa i narandžasta su boje koje su povezane s elementom zemlje u feng šuiju, koji je povezan sa uzemljenjem, stabilnošću i ishranom. To ih čini sjajnim bojama za spavaću sobu, posebno ako se osećate neutemeljeno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija