• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2024

08:00

Veš će biti mekši nego ikada! Dodajte umesto omekšivača 2-3 kapi sastojka koji svi imamo u kući

freepik

Dom i porodica

Veš će biti mekši nego ikada! Dodajte umesto omekšivača 2-3 kapi sastojka koji svi imamo u kući

Podeli vest

Ne morare pri svakom pranju veša da koristite omekšivač za veš.

Možete da izbegnete hemikalije i na ekološki način operete veš da dugo miriše sveže i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamenu.

Sirće

Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrebite i kao omekšivač.

Foto: Shuterstock

 

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja

Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, takođe postoji prirodna varijanta. Mirisna, nežna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvežavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Pomešajte 2-3 kapi eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmešajte, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja
Društvo

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja

Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija raspisala je dva konkursa u vrednosti od 48 miliona dinara, za dodelu bespovratnih sredstava u školskoj 2024/2025. godini, od kojih se jedan odnosi na učenike koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, a drugi na poslodavce za subvencionisanje dela naknade za učenje kroz rad učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja.

06.08.2024

11:36

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!
Politika

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

11:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija