• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

02.09.2024

09:00

Princ Vilijam je trebao da se zove drugačije! Skrivani detalji od rođenja - Lejdi Di sprečila supruga da svom prvencu da ovo ime

EPAIMAGES

Dom i porodica

Princ Vilijam je trebao da se zove drugačije! Skrivani detalji od rođenja - Lejdi Di sprečila supruga da svom prvencu da ovo ime

Podeli vest

Princ Vilijam navodno je trebalo da dobije drugačije ime, ali njegova majka, princeza Dajana, uspela je da istera svoje, uprkos Čarslovom insistiranju.

Naime, brak Čarlsa i Dajane nije bio na stabilnim nogama, a jedan od glavnih razloga jeste to što je on svih godina bio zaljubljen u svoju sadašnju suprugu, Kamilu Parker.

Foto: EPAIMAGES

 

Dajana ih je nekoliko puta čula kada su razgovarali preko telefona, a navodno se žalila i samoj kraljici Elizabeti na ponašanje njenog sina. Međutim, kada je Dajana bila trudna sa Vilijamom, Čarls je po svaku cenu želeo da sina nazove Artur.

Foto: AP/Photo

 

Jedan od autora kraljevske biografije, Robert Lejsi, izjavio je za magazin "Pipl" da je Dajana želela manje robusno ime za svog sina. Međutim, jedan od glavnih razloga navodno je bio i taj što je Čarls jednom prilikom izjavio Kamili da bi voleo da mu rodi decu, kao i da bi sina nazvao Artur. To je, navodno, Dajana čula, te ni pod tačku razno nije dolazilo u obzir da se to ime iskoristi za njihovog prvenca.

- Insistirala je svim silama da bude Vilijam, iako mu nikad nije otkrila da zna za njegov razgovor sa Kamilom - dodao je Robert.

Foto: profimedia

 

Vilijamovo srednje ime je Filip, po sada pokojnom princu i dedi Filipu, i Luis, po Lordu Luisu Mauntbatenu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Od pečenje paprike veća šteta nego korist! Država gubi 120 miliona dinara, a posledice mogu biti tragične
Društvo

Od pečenje paprike veća šteta nego korist! Država gubi 120 miliona dinara, a posledice mogu biti tragične

Sezona pripreme zimnice ne prazni samo džepove građana, već svake sezone uvećava i troškove JP "Putevi Srbije". Iako zvuči neverovatno, nesavesni pojedinci skidaju saobraćajne znakove da bi na njima pekli papriku, a dešava se i da seku ogradu pored auto-puta da bi ogradili kokošinjac. Na godišnjem nivou ukrade se više hiljada saobraćajnih znakova i putokaznih tabli.

02.09.2024

10:17

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija