• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2024

16:00

4 sobne biljke upijaju vlagu i sprečavaju razvoj buđi! Idealne za kupatilo

Shutterstock

Dom i porodica

4 sobne biljke upijaju vlagu i sprečavaju razvoj buđi! Idealne za kupatilo

Podeli vest

Ukoliko želite da vlagaf iz vašeg kupatila nestane i smanjite rizik od buđi, odabir pravih sobnih biljaka može biti ključan. Četiri biljke koje ne samo da će obogatiti vaš prostor estetski, već i efikasno upijati višak vlage.

Nabavite četiri sobne biljke koje ne samo da će osvežiti prostor, već i smanjiti nivo vlage. Iako se može činiti jednostavno odabrati biljke prema estetskoj vrednosti, važno je razmotriti i uslove u kojima će napredovati.

Nivo vlažnosti, svetlost i zalivanje su ključni faktori, posebno kada je reč o kupatilu, koje često nema prozore.

Evo koje su to biljke:

Bostonska paprat

Foto: Shutterstock

 

Ova biljka sa jarkozelenim listovima nije samo dekorativna, već i odlična u smanjenju vlage. Potrebna joj je jaka, indirektna svetlost i visoka vlažnost. Redovno proveravajte tlo da ostane vlažno.

Engleski bršljan

Foto: Shuterstock

 

Poznat po elegantnom lišću i lozici, engleski bršljan je idealan za kupatila. Osim što doprinosi estetici, aktivno upija vlagu i smanjuje rizik od buđi.

Sanseverija (svekrvin jezik)

Foto: Shutterstock

 

Ova biljka može da uspeva u uslovima slabog osvetljenja, što je čini savršenom za kupatilo bez prozora. Preporučuje se da se povremeno menjaju mesta sa svetlijim prostorima.

Ljiljan mira (spatifilum)

Foto: pexels.com

 

Sa svojim bujnim zelenim lišćem i belim cvetovima, spatifilum dodaje dašak elegancije. Voli vlagu i treba ga redovno orošavati, posebno ako se drži u kupatilu.

Ove biljke ne samo da će unaprediti izgled vašeg kupatila, već će i doprineti zdravijem ambijentu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27