• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2023

11:26

BRZO VAM SE PRAZNI BATERIJA TELEFONA? Ovo su 3 glavna razloga

Hi-Tech

BRZO VAM SE PRAZNI BATERIJA TELEFONA? Ovo su 3 glavna razloga

Podeli vest

Ukoliko vam se baterija na mobilnom telefonu brzo prazni, postoji nekoliko razloga zašto dolazi do toga.

U nastavku pročitajte tri razloga zbog kojih baterija telefona može prebrzo da se isprazni.

Jako osvetljenje ekrana

Jako osvetljenje ekrana je jedan od najočiglednijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebalo bi da smanjite osvetljenje ekrana, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedljivi) način rada.

Takođe možete podesiti osvetljenje svog telefona tako da se prilagodi spoljašnjem svetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvetljenjem i posvetli u okruženjima s puno svetla.

Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u suštini funkcionišu čak i kada ih aktivno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirus aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar. Te aplikacije nadziru ili kontrolišu određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make use of.

Foto: Pixabay

Mobilni telefon

Takođe, verovatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija koje rade konstantno u pozadini. U podešavanjima svog uređaja možete pronaći opciju optimizovanja baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi mogla da vam potraje znatno duže.

Stalno ste onlajn

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će sigurno uticati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obaveštenja, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije neophodno, prenosi Poslovni.hr

Kada idete na spavanje, poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete da odaberete i način rada u avionu (airplane mode).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija