• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

02.02.2023

11:46

NEMA VIŠE DELJENJA NETFLIKSA! Svako će morati da poseduje i plaća svoj nalog!

Hi-Tech

NEMA VIŠE DELJENJA NETFLIKSA! Svako će morati da poseduje i plaća svoj nalog!

Podeli vest

Netfliks će uskoro moći da se koristi samo u jednom istom domaćinstvu, a deljenje šifre sa nekim ko živi na drugoj lokaciji, neće biti moguće.

Najpopularnija platforma za gledanje serija i filmova na svetu, "Netfliks", odlučila je da prekine praksu deljenja šifre sa prijateljima i članovima porodice, koj nisu na istoj IP adresi. Jednostavno rečeno, ovo znači da, svi korisnici jednog naloga moraju da žive na istoj adresi.

Zvanična statistika Netfliksa, pokazala je da preko 100 miliona korisnika širom sveta, svoj nalog deli sa barem još jednom osobom, koja ne živi na istoj lokaciji.

Džon Blekedž, analitičar, rekao je za "Variety" da je u pitanju poslovni korak koji je već očekivan, a koji će potencijalno uvećati kapital i vrednost firme.

Kako piše "IndieWire" nova Netfliksova praksa, tj. "nema više deljenja šifre" počeće sa primenom od marta meseca.

Ko sve može da koristi Netfliksov nalog?

Nalog će i dalje moći da se deli u okviru jednog domaćinstva, ali Netfliks će na svakih mesec dana tražiti od korisnika da se prijavi na WiFi sa svoje primarne lokacije i otvori aplikaciju na uređaju (telefon, kompjuter ili striming box) i pogleda nešto od njihovog sadržaja. Ovo je novi način potvrde da se nalog ne zloupotrebljava.

Da li je moguće deliti nalog sa nekim sa kime ne živite?

Odgovor je kratko i jasno - za sada ne! Ako neko pokuša sa druge lokacije, koja nije vaša, da se uloguje dobiće obaveštenje da se prijavi na svoj nalog i biće mu blokirana mogućnost da se "uloguje" i samim tim biće mu blokirana mogućnost korišćenja tuđeg naloga.

Međutim, Netfliks planira da uvede mogućnost "dodatnog člana". Ovo bi podrazumevalo da, iako ne živite u istom domaćinstvu, možete biti prijavljeni na prvobitan nalog, kao dodatni član, ali ćete i tako plaćati neku naknadu za korišćenje. Još uvek nije poznato kada će Netfliks uvesti ovu opciju.

Foto: PHOTOMASTER

netflix

Korišćenje Netfliksa tokom putovanja

Ako putujete i želite da na drugoj lokaciji gledate svoju omiljenu seriju ili film, moraćete da uputite zahtev za kod koji možete da koristite van lokacije na kojoj živite. Zanimljivo je da trajanje koda je sedam dana, tako da ćete imati mogućnost da samo nedelju dana koristite Netfliks van vašeg domaćinstva.

Kako Netfliks zna gde je moja primarna lokacija?

Netfliks, kao i svaki drugi striming servis, oslanja se na IP adresu korisnika (jedinstvena internet adresa koja se dobija automatski sa uvođenjem interneta u dom i korišćenjem usluga internet provajdera).

Posle radikalne odluke Netfliksa da potpuno promeni način pretplate i kako korisnici mogu i smeju da koriste naloge na Tviteru brojni pretplatnici nazvali su potez kompanije "surovim".

- Ovo je put u propast.

- Baš njih briga za ljude koji nemaju novac i dele nalog, za studente, samo ih interesuje novac. 

- Nadam se da će bankrotirati posle ovoga.

Neki su se našalili kako će morati da trče jednom mesečno u roditeljsku sobu jednom mesečno da potvrde da i dalje koriste Netfliks kako im nalog ne bi bio blokiran.

Kako je objasnio Džon Blekedž za "Variety", ovo je logičan potez za uvećanje kapitala, ali istovremeno promena sa korišćenjem naloga se događa u trenutku kada je servis odlučio da ugasi veliki broj visokobudžetnih serija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naomi Samuel

pre 11 meseci

Moj bivši muž i ja prekinuli smo prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kada nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i on je rekao da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se moj muž vratio zauvijek i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: drapata4@gmail.com ili putem njegovog vibera / whatsappa: (+66 81 302 8552)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija