• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2023

15:40

Meta pokreće svoju alternativu Tviteru! Aplikacija stiže ove nedelje

profimedia

Hi-Tech

Meta pokreće svoju alternativu Tviteru! Aplikacija stiže ove nedelje

Podeli vest

Kompanija Meta Platforms koja upravlja Fejsbukom, Instagraom i WhatsApp-om planira da lansira aplikaciju za kratke objave Threads.

Vest je stigla nekoliko dana nakon dana nakon što je vlasnik Tvitera Ilon Mask privremeno ograničio broj tvitova koje korisnici mogu da pročitaju.

Threads bi trebalo da se pokrene u četvrtak i omogućiće korisnicima da zadrže svoje postojeće pratioce na Instagramu, kao i svoje korisničko ime, prenosi Rojters.

Nova aplikacija će biti direktan konkurent Tvitteru, društvenoj mreži koja se suočila sa nizom kontroverzi otkako ju je Ilon Mask kupio 2022. za 44 milijarde dolara.

Instagram, s druge strane, već ima stotine miliona registrovanih korisnika i istoriju uvođenja novih funkcija zasnovanih na uspehu drugih tehnoloških kompanija. Instagram je takođe nedavno uveo takozvane 'reels', kratke video formate, kao odgovor na rast TikTok-a.

Foto: profimedia

Ilon Mask

 

Lansiranje Threads-a predstavlja verodostojnu pretnju Tvitteru koji je u vlasništvu Ilona Maska.

On se suočio sa brojnim kritikama do sada, dok je pokušavao da poveća prihode i preoblikuje Tviter.

Mask je, inače, prošle nedelje najavio niz novih ograničenja za Tviter, poput ograničavanja broja objava koje korisnici mogu da pročitaju dnevno. Nakon što je prošle godine preuzeo Tviter, Mask je otpustio 80 odsto svojih zaposlenih i vratio niz zabranjenih korisničkih naloga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija