• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2024

13:30

Korisnici poludeli! Jutjub im se usporio, video se predugo učitava

Shuterstock

Hi-Tech

Korisnici poludeli! Jutjub im se usporio, video se predugo učitava

Podeli vest

Sve je veći broj korisnika kojima je Jutjub postao gotovo neupotrebljiv.

Jutjub već neko vreme vodi borbu s korisnicima koji imaju instalirane blokere oglasa, a nedavno su krenuli s još većim pritiskom na takve korisnike. Osobama, koje na svojim uređajima imaju instalirane takve programe, a koji su do sada bili pošteđeni nekih sankcija, Jutjub je sada značajno usporio rad svoje stranica s video snimcima.

Iz kompanije su ponovno upozorili da je korišćenje takvih programa kršenje uslova korišćenja stranice, a blokiranje oglasa koji se prikazuju na njihovim stranicama, jasno, smanjuje i njihovu zaradu. Iako je Gugl usporavanjem pristupa Jutjub počeo još ranije, u poslednje vreme su tu taktiku proširili na još veći broj korisnika pa sve više osoba prijavljuje probleme u pristupu ovom video servisu.

Mnogima je Jutjub odjednom postao veoma spor i stranica ne reaguje odmah kada se klikne na reprodukciju videa, traženje videa i slično. Razlog za to je, objasnili su na stranici 9to5Google, što je Gugl u Jutjub kod ubacio "veštački timeout" koji se ponaša kao spora internet konekcija, čime se usporava rad stranice.

Foto: Shutterstock

 

 

Ovaj problem, dakle, povezan je isključivo sa blokerima oglasa, a korisnici mogu da ga reše na dva načina. Prvi je, naravno, da deinstaliraju programe koji blokiraju oglase na Jutjubu. Iako mnogi korisnici koji su navikli na uživanju u video snimcima bez prikaza oglasa na to ne žele da pristanu, ta opcoja im je verovatno prihvatljivija od druge mogućnosti. A to je – plaćanje.

Jutjub Premium omogućava pristup svim video snimcima na ovom servisu bez prikaza oglasa, ali radi se o pretplatničkom planu koji iznosi oko 10 evra mesečno. Dostupna je i opcija porodičnog plana za koju je potrebno mesečno plaćanje od 14,60 evra, a omogućava pristup do pet korisnika iz istog domaćinstva.

Dakle, situacija s Jutjubom prilično je jasna. Ako želite da gledate video snimke kao i do sada, bez usporavanja i dugog učitavanja videa, moraćete ili da deaktivirate ad blockere ili da plaćate pretplatu.

Prema informacijama krajem prošle godine, većina korisnika odlučila se na prvu opciju, odnosno deinstalaciju programa za blokiranje prikaza oglasa. Nakon što je Gugl počeo s usporavanjem učitavanja videa, u oktobru je broj deinstalacija ad blockera bio natprosečno veliki i porastao je čak tri do pet puta, porenosi Zimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija