Ovo sigurno niste znali!
Nije bitno ni gde kupujete, ni koji brend – kesica čipsa uvek će biti napola puna.
(VIDEO) ČUDO NEVIĐENO! MALA KUĆA OD 46 KVADRATA! Nije TESNO, a sve je lepo skockano!
To je neretko razočaravajuće, a neki čak tvrde da ih određeni brend potkrada i da im uskraćuje uživanje. Ali, to nije istina. Otkrivamo koji je tačan i pravi razlog polupune kesice.
Ideja praznog dela kesice je ta da vazduh u tom delu, odnosno azot, čuva određenu grickalicu od toga se izmrvi u transportu. Kada azota ne bi bilo, vrlo verovatno biste kupili kesicu mrvica od čipsa, a ne fini prženi krompir. Još jedna pozitivna strana je ta da azot čuva čips da ostane svež. Pritom, azot nije štetan po nas jer čini 78 odsto vazduha koji dišemo.
Kada bi u kesici bio običan vazduh, vrlo verovatno bi čips postao žilav. Naučnici su 1994. godine otkrili da izlaganje čipsa azotu čuva njegovu hrskavost i svežinu, ali i da je ukus bolji!
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.