• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

13.02.2022

12:51

TRETMAN KAO IZ SALONA! Evo kako da uradite EKSFOLIJACIJU lica kod kuće - potrebna su vam samo 3 SASTOJKA!

Shutterstock

Lajfstajl

TRETMAN KAO IZ SALONA! Evo kako da uradite EKSFOLIJACIJU lica kod kuće - potrebna su vam samo 3 SASTOJKA!

Podeli vest

Ukoliko želite da imate lepu i nežnu kožu, sigurni smo da će vam ovaj recept dobro doći.

Eksfolijacija spada u tretman čišćenja lica kojim se podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože. Ono što se dodatno postiže ovim tretmanom jeste i uklanjanje virusa, bakterija i drugih mikroorganizama na koži.

Zahvaljujući eksfolijaciji podstiče se regeneracija kože lica, koja će "prodisati", a s obzirom na to da se uklanja prljavština iz pora, dolazi i do normalizacije količine sebuma.

Dermatolozi preporučuju eksfolijaciju jednom do dva puta nedeljno, ali takođe ističu da je veoma bitno da ne preterate, jer postoji mogućnost dobijanja kontra efekta. 

Ukoliko preterate sa ovim pilingom, koža može da postane osetljivija, crvenija, više se ljušti, a moguć je i nastanak ranica. 

Foto: Shutterstock

nega lica

Osim kupovnih eksfolijatora, takođe možete napraviti i jedan kod kuće, od prirodnih sastojaka. 

Potrebno je:

  • pola šolje šećera (kristal belog ili smeđeg)
  • pola šolje ulja (kokosovo ili maslinovo)
  • par kapi esencijalnog ulja (po izboru)

Sastojke pomešati i čuvati u staklenoj tegli, pa koristiti po potrebi.

Ukoliko još uvek imate dilemu da li treba da primenjujete eksfolijaciju, dajemo vam 5 najvećih koristi od ovog tretmana:

  • Uklanja mrtve ćelije kože
  • Ublažava fleke i ožiljke
  • Daje koži sjaj
  • Daje koži mekoću
  • Smanjuje pore
  •  


    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Vesti

    Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN
    Politika

    Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena Muhamedu Isi Abušahabu, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru, stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

    27.09.2024

    15:43

    Nebojša Bakarec: Šta je to "Vouk" (ne)kultura?
    Kolumne

    Nebojša Bakarec: Šta je to "Vouk" (ne)kultura?

    Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se 22.09.2024. na drugoj plenarnoj sesiji Samita o budućnosti u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Održao je sjajan govor o tome kako Srbija ne želi da žrtvuje svoje tradicionalne vrednosti, istovremeno kritikujući „Woke“ („Vouk“ pokret).

    27.09.2024

    15:29

    TV

    Hronika

    Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
    Hronika

    Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

    Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

    27.09.2024

    00:12

    JOŠ Hronika VESTI

    Sport

    Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata
    Partizan

    Dva lica Partizana iz prvog Savinog mandata

    Vratio se! Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević (51) danas je drugi put promovisan u šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan. Vratio se posle četiri godine, mada deo navijača smatra da nikad nije trebalo ni da odlazi. Ipak, drugi deo smatra da ni on neće ništa popraviti, a ovde su samo neke činjenice koje su obeležile njegov prvi boravak u redovima posrnulog giganta iz Humske!

    27.09.2024

    15:21

    Planeta

    Zabava

    Džet set

    Srbija