• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje/Maja Jovanović

28.03.2022

21:00

DOBAR SAN VRAĆA MI SNAGU I GLAS! Za Jelenu Tomašević zdravlje leži u malim, svakodnevnim ritualima!

printscreen instagram/jelenatomasevic_official

Lajfstajl

DOBAR SAN VRAĆA MI SNAGU I GLAS! Za Jelenu Tomašević zdravlje leži u malim, svakodnevnim ritualima!

Podeli vest

Trudim se da spremam zdrave obroke za svoju porodicu i sebe. Šećere sam svela na minimum i prija mi svakodnevna šetnja u prirodi, kaže Jelena Tomašević

Pevačica Jelena Tomašević je od najranijeg detinjstva pokazivala muzički talenat, te je već sa osam godina počela da dobija pohvale i priznanja. Važi za jedan od najboljih vokala na muzičkoj sceni Srbije, a koliko simpatija ima kod publike, ali i kod kolega, pokazala je i činjenica da je našu državu čak dva puta predstavljala na pesmi Evrovizije. Na tim dešavanjima ostvarila je zavidne plasmane. Oduvek je privlačila veliku pažnju javnosti jer se isticala harizmom i raskošnim talentom. Kako je njena karijera cvetala, tako je i interesovanje lično za nju bivalo sve veće. Tokom prethodnih godina ova šarmantna umetnica vodi veoma ispunjen život, ponajviše posvećen ćerki Nini i suprugu, glumcu Ivanu Bosiljčiću. Brak dug deceniju brižljivo neguju daleko od očiju javnosti, uživajući u svakom zajedničkom trenutku. O tome koliko sitnice život znače i sami su se uverili tokom višemesečne razdvojenosti, kada je glumac gradio karijeru u Rusiji.

Sudbinsko poznanstvo sa suprugom

Jelena i Ivan upoznali su se 2008. godine tokom snimanja pesme i spota za humanitarnu organizaciju "Podignimo Stupove". Tada je otpočela njihova ljubavna priča. Međutim, glumac je otkrio da se u svoju suprugu zaljubio tri godine pre toga, i to kada ju je ugledao na televiziji tokom jednog njenog gostovanja.
- Dok sam živ, pamtiću momenat kada sam prvi put gledao Jelenin nastup na televiziji. To je bilo pre 11 godina. Danas je ona moja žena i ja sam njen muž - poručio je svojevremeno glumac, prisećajući se emisije "Jutro", u kojoj je Jelena gostovala 2005. godine. Odmah ga je opčinila, međutim, tek nakon tri godine ju je upoznao i osvojio.

Ipak, i nakon toliko godina na muzičkoj sceni, Jelena i te kako ume da iznenadi svoju vernu publiku zanimljivostima iz svog života. Mnogi nisu ni znali koliki je ljubitelj sporta, da je i sama posvećena sportskim aktivnostima zahvaljujući kojima održava vitki stas, zbog čega je u domaćoj javnosti dobila nadimak srpske Dženifer Lopez. Pevačica je spojila svoje dve ljubavi, te je na otvaranju dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici, koje se nedavno održalo u Beogradu, interpretirala srpsku himnu "Bože pravde". O ovom iskustvu, ali i posvećenosti zdravom načinu života, Jelena govori u intervjuu za Ljubav i zdravlje.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam bila u prilici da budem deo jednog ovako velikog događaja i što sam dobila poziv da otpevam "Bože pravde". Za mene to nije samo himna već i molitva za naš narod. Stoga je sa ljubavlju i pevam. Meni uzbudljivo je što svaki put kada čujem našu himnu imam osećaj da se među ljudima probudi osećaj zajedništva. To je svečani trenutak u kom ne učestvuje samo izvođač već čitava dvorana peva zajedno uglas. Naročito je to upečatljivo na sportskim takmičenjima, gde svi, uz simbol svoje zemlje, postaju saborci.

Za atletiku kažu da je kraljica sportova. Da li pratite atletska takmičenja i koja je vaša omiljena disciplina?
- Pratim atletiku još od detinjstva. Kad sam bila mala, najviše mi se sviđao skok uvis. Zato sa velikom radošću pratim takmičenje mlade Angeline Topić, koja se za sada sjajno nosi sa pritiskom i očekivanjima. Veoma je talentovana, ali ima i sreću da je od roditelja nasledila pobedničke gene. Pratiću i ostale, naravno, znam da Srbija ima 15 predstavnika, što je sjajno. Navijaću za sve, da budu najbolja verzija sebe. Ako to bude dovoljno za medalje, odlično.

Vera kao stub života

Jelena Tomašević u više navrata govorila je o tome koliko je vera bitan segment njenog života, kao i da joj je ona zvezda vodilja kroz sve uspone i padove. Svoju ćerku Ninu uči istinskim hrišćanskim vrednostima, da svoja uverenja pokazuje kroz postupke i dela prema drugima. Veoma poštuju sve verske praznike, posebno jer je to idealno vreme da se porodica okupi.
- Sa suprugom Jelenom učim dete da hrišćanstvo mora biti praktično, jer će u suprotnom biti odbačeno. Nije dovoljno samo proučiti i nabubati molitve i Sveto pismo nego to treba i primeniti, jer ljudi ne veruju rečima, nego delima. Veruju našim očima i rukama - kazao je svojevremeno Ivan.

Da li ste se i sami nekada oprobali u atletskim disciplinama?
- Kao dete bavila sam se folklorom. Moja ćerka Nina je išla na atletiku i uživala sam da slušam njene utiske sa tih treninga. Atletika je sport koji je idealan za decu, za pravilan razvoj, ali i kao baza za bilo koji drugi sport kasnije.

Pomenuli ste da ste išli na folklor. Koliko vam je to kasnije pomoglo tokom karijere i nastupa?
- Folklor je neka vrsta treninga, utoliko zanimljiviji jer je kroz pesmu, igru i učenje običaja. Mnogo mi je značilo zbog kondicije, ali i zbog discipline, koja je potrebna za svaku posvećenost onome što radimo.

Ako biste bili atletičarka, koja bi bila vaša disciplina?
- Recimo, mislim da bih bila dobra u brzom hodanju, s obzirom na to da sam tako išla do škole i nazad (smeh).

Da li, prema vašem mišljenju, postoji nešto što povezuje muziku i sport, konkretno atletiku?
- I u muzici, kao i u sportu, moraju da postoje disciplina i posvećenost. Takođe, i ljubav prema onome što radite, kao i da se ne štedite kad izađete na teren.

Koliko ste posvećeni zdravom načinu života i da li ste promenili neke životne navike tokom pandemije?
- Trudim se da spremam zdrave obroke za svoju porodicu i sebe. Šećere sam svela na minimum i prija mi svakodnevna šetnja u prirodi.

Vaš posao zahteva česta putovanja, trošenje energije na nastupima. Kako prikupljate energiju za svakodnevne obaveze?
- Dobar san je nešto što provereno vraća snagu i obnavlja glas posle koncerata.

Imate li danas vremena za sportske aktivnosti i kako održavate vitku liniju?
- U Kragujevcu sam živela malo dalje od centra grada, pa sam tokom čitavog svog detinjstva i tinejdžerskog doba u školu i nazad do kuće išla brzim hodom. Tek kasnije sam od profesora dr Duška Ilića, kod kog sam išla na kontinuirane treninge, saznala da je to jedan od najzdravijih načina bavljenja sportom. I danas rado brzo hodam u parku ili na traci za trčanje.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija