• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2022

17:14

DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA NAJMANJA ZMIJA NA SVETU? Podseća na glistu, a evo čime se hrani! (VIDEO)

pixabay

Lajfstajl

DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA NAJMANJA ZMIJA NA SVETU? Podseća na glistu, a evo čime se hrani! (VIDEO)

Podeli vest

Barbados Threadsnake (Tetracheilostoma carlae) je najmanja zmija na svetu. Dužine je oko 10 cm, a prečnik se može uporediti sa prečnikom špageta

Barbadoska zmija podseća izgledom na glistu.Obično teže ispod jednog grama i slepe su. Vrstu je zvanično otkrio evolucioni biolog S. Blair Hedges kako klizi ispod stene u blizini barbadoške šume 2008. godine, ali je od tada malo toga otkriveno o njima.

Barbadoska zmija je jedna od mnogih životinjskih vrsta endemskih za karipsko ostrvo, i potvrđuje zapažanje koje su naučnici napravili još od dana Čarlsa Darvina: ostrva su često dom prevelikih i minijaturizovanih stvorenja.

Smatra se da se uglavnom hrani termitima i larvama mrava, a opstanak zavisi od šumskog staništa.

Nažalost, zavisnost zmije od šuma može je dovesti do izumiranja u bliskoj budućnosti, jer samo oko 10% šuma na Barbadosa još uvek postoji.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija