• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.09.2024

20:00

33 godine čuva tajnu o grobu Fredija Merkjurija! Zaklela se na večnu ćutnju - istinu ne znaju ni njegovi roditelji

profimedia

Lajfstajl

33 godine čuva tajnu o grobu Fredija Merkjurija! Zaklela se na večnu ćutnju - istinu ne znaju ni njegovi roditelji

Podeli vest

Britanski pevač Fredi Merkjuri rodio se 5. septembra 1946., a mnogi pamte novembar 1991. kada je preminuo.

Dan pre, 23.11., otkrio je javnosti da je zaražen HIV-om. Ta vest šokirala je javnost, a njegovu tajnu znala je njegova partnerka Meri Ositin. Dugo je o tome ćutala i nikome nije rekla.

Fredi Merkjuri je s Meri imao poseban odnos. Vezu su započeli početkom 1970-ih i zajedno bili pet godina. Voleo ju je godinama nakon toga, a iako je bio homoseksualac, i sviđalo mu se mnogo muškaraca, nju nikad nije prestao da je voli. Bili su vereni sve dok joj to nije otkrio. Ostala je uz frontmena grupe Queen i nakon toga i uvek mu je bila podrška.

Fredi nije hteo da se zna gde se nalazi njegova urna s pepelom pa je ugovorom obvezao Meri da nikad ne otkrije šta je učinila s njom. Jednostavno nije hteo da mu grob bude oskvrnavljen.

Foto: profimedia

Fredi sa Meri

Meri je svoje obećanje održala i nikad ga nije izdala. Šta je učinila s urnom nije otkrila ni Fredijevim roditeljima i to već gotovo 33 godine. Čuveni pevač ostavio joj je i svoje imanje u Londonu i devet miliona funti gotovine. I danas živi u stanu koji je nasledila od njega.

Fredi je pre smrti bio u vezi s frizerom Džimom Hatonom, koji je preminuo 2010. Vezu su započeli 1985. i s njim je bio do poslednjeg trenutka. Ipak, rekao je Meri kako njoj ostavlja sve i da će kuća biti veliki izazov iako ona toga nije svesna. Kad je Merkjuri preminuo, Meri je imala zdravstvenih problema i bila je po sudovima zbog nasleđa koje joj je ostavio Fredi.

Foto: AP/Photo

 

- Mislila sam: 'O, Fredi, ostavio si mi toliko mnogo, i tako mnogo tereta'. Mislila sam da ne mogu da se s tim nosim. Upozorio me da će kuća biti veći izazov nego što mogu da zamislim. Zahvalna sam mu na tome što me upozorio jer sam se brzo suočila s velikom ljubomorom - rekla je svojevremeno Meri.

Biograf grupe Queen jednom prilikom je za Meri rekao kako je bila uz njega pre svega i nakon svega. Podržavala ga je u odluci za lečenjem, a njegova bolest bila je tajna. Obećala mu je na početku da nikome neće reći, a tako je i bilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministarka Đedović Handanović otkriva detalje: Do prve nuklearke nam je potrebno bar 10 godina!
Društvo

Ministarka Đedović Handanović otkriva detalje: Do prve nuklearke nam je potrebno bar 10 godina!

Pokretanje javne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o energetici, kojim se predlaže ukidanje zabrane nuklearnih elektrana ne može se dovesti u vezu sa posetom francuskog predsednika Emanuela Makrona, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i dodala da iskustvo pokazuje da je od početnog razmatranja opcije za proizvodnju nuklearne energije do početka rada prve nuklearke potrebno da prođe najmanje 10 godina.

06.09.2024

09:46

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Svet ovo mora da čuje! Putinov kum raskrinkao Zelenskog! Hvali se invazijom na Rusiju, a zapravo krije veoma mračnu tajnu!
EVO ŠTA SE DEŠAVA

Svet ovo mora da čuje! Putinov kum raskrinkao Zelenskog! Hvali se invazijom na Rusiju, a zapravo krije veoma mračnu tajnu!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski veruje da niko neće primetiti neuspeh ukrajinske vojske u Donbasu, pa se svim silama trudi da promoviše događaje u Kurskoj oblasti, premda su i oni osuđeni na kolaps, ocenio je predsednik saveta pokreta „Druga Ukrajina“ i kum ruskog predsednika Vladimira Putina, Viktor Medvedčuk, u autorskom tekstu za sajt „Smotrim“.

06.09.2024

07:40

Zabava

Džet set

Srbija