• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2024

11:20

Bila je seks simbol, a danas puni 90 godina! O burnom životu Brižit Bardo i dalje se priča - njena izjava o sinu para uši (FOTO)

EPA

Lajfstajl

Bila je seks simbol, a danas puni 90 godina! O burnom životu Brižit Bardo i dalje se priča - njena izjava o sinu para uši (FOTO)

Podeli vest

Glumica Brižit Bardo koja danas puni 90 godina upamćena je po lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da osim brojnih uspešnih uloga, i života prepunog kontroverzi iza nje stoje i nesrećne ljubavi, nasilje, pokušaj samoubistva...

Brižit Bardo rođena  je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao ćerka domaćice Ane Mari Musel i industrijalca Luisa Pilo Bardoa.

Njen otac bio je vlasnik nekoliko industrijskih firmi u Francuskoj, a majka je bila naslednica direktora osiguravajućeg društva. Oboje su sprovodili fizičko i psihičko nasilje nad ćerkama, pa je tako bilo uobičajeno da ih tuku kaiševima, ocu su morale da persiraju, a majka se mešala u njihov krug prijatelja. Jedna od najvećih bizarnosti jeste kada su ubili njenog ljubimca, zeca, koga su potom servirali za večeru. Godinama kasnije borila se za zaštitu životinja.

Foto: profimedia

 

U svojoj turbulentnoj karijeri imala je veliki broj naslovnica i snimljenih filmova, a zanosna plavuša, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu zaludela je čitavu planetu.

U dvadesetim i tridesetim godinama života nije je bilo sram da se skine i pokaže obnaženo telo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

Iako je bila holivudska lepotica i zavodnica, smatrala je da joj fizički izgled kroz život nije donosio nikakvo zadovoljstvo. 

Foto: profimedia

 

Moda joj otvorila vrata za svet glume

Karijeru u svetu mode započela je sa samo 15 godina, kada je direktor magazina "Elle" ponudio da je slika. Njena lepota brzo je prepoznata i primećena, te joj nije trebalo mnogo da se nađe na svim naslovnicama.

Kako se proslavila u svetu mode veoma rano, to joj je otvorilo vrata i za svet glume, te je odmah nakon početne popularnosti počela da dobija ponude za filmove. Međutim, njeni roditelji nisu smatrali da je gluma prikladno zanimanje za ćerku iz bogate pariske porodice, koja je vaspitana po najstrožim pravilima bontona. Pokušali su da je odgovore tako što su je poslali na dalje školovanje u Englesku, čemu se ona nije toliko protivila, ali to je značilo i razdvajanje od reditelja Rožea Vadima, u koga je bila zaljubljena.

Foto: profimedia

 

Kao znak protesta gurnula je glavu u uključenu rernu, što je brzo promenilo odliku roditelja, a onda je dobila i pristanak da se uda za njega sa 18 godina.

"I Bog stvori ženu" bio je prvi značajniji film koji je snimila 1956. godine, a koji joj je doneo planetarnu popularnost, kao i činjenica da je u pojedinim državama bio zabranjen dodatno je podigla buru.

Popularnost i karijera rasli su munjevitom brzinom, pa je ubrzo postala najplaćenija francuska glumica.

Važila je za glumicu koja je rušila dotadašnje standarde, muškarci su uzdisali za njom, a žene su želele da budu slobodne poput nje.

Sva zbivanja loše su uticala na njeno mentalno zdravlje, pa je za svoj 26. rođendan pokušala da oduzme sebi život tako što je progutala veliki broj pilula za spavanje. Ipak, preživela je pokušaj samoubistva i tešku fazu u kojoj se našla.

Foto: profimedia

 

Buran ljubavni život i sin Nikolas

Kada je reč o njenom ljubavnom životu, njega su obeležila četiri braka i preko 20 ljubavi. Prvog supruga, reditelja Rožea Vadima, prevarila je sa kolegom Žakom Šarijeom, te je odlučila da stavi tačku na ovaj brak. Ubrzo se udala za Šarijea, sa kojim je dobila sina, ali su njeni stavovi o majčinstvu mnoge šokirali. Naime, Brižit je prvo bila odlučna u tome da abortira, a pošto je ipak rodila sina, uloga majke je bila neizbežna. Međutim, nije je želela.

- Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu - napisala je kasnije glumica u svojim memoarima o trudnoći. Takođe, otkrila je da je odbijala da nahrani malog Nikolasa jer joj se nije dopadala "uloga medicinske sestre".

Nisu uspeli da izgrade dobar odnos, a u to vreme je i njen suprug otišao u vojsku gde je neprestano pravio skandale zbog njenih eksplicitnih scena u filmovima. Zbog velike ljubomore, Brižit je odlučila da ga napusti i ode sa glumcem Semom Fejom.

Foto: profimedia

 

Bez problema je prihvatila Šarijeov zahtev da sam odgaja sina jer je i sama smatrala da nije sposobna za to.

Kada je dečak sasvim odrastao, Brižit je pokušala da popravi odnos, ali sin nije hteo da čuje za to.

- Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu - napisala je Brižit u svojim memoarima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje.

Nakon njega, udala se za Gintera Saksa, ali ni taj brak nije opstao. Ginter se ubio u dvorcu u Švajcarskoj koji je u vlasništvu fondacije njegove bivše žene, što je dokaz da su ostali bliski i nakon razvoda.

Poslednji put se udala 1992. godine za Bernarda Dormalea, inače političara iz ultradesničarske partije Front National. Verovatno je i on imao uticaja na rasističke i nacionalističke izjave koje je davala poslednjih godina.

Foto: EPA

 

Brižit je jedna od retkih glumica koja na sebi nema ništa veštačko, a uvek se zalagala za prirodan izgled. Nekoliko puta je izjavila da želi da umre u svojoj lepoti. 

U 38. godini rešila je da se odrekne glumačke karijere i da posveti svoj život borbi za prava životinja, čemu je ostala dosledna do danas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija