• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2024

14:00

Astronaut otkriva kako se jede kečap u svemiru! Snimak frapirao ljude - teško je (VIDEO)

Shutterstock

Lajfstajl

Astronaut otkriva kako se jede kečap u svemiru! Snimak frapirao ljude - teško je (VIDEO)

Podeli vest

Astronaut Metju Dominik podelio je snimak na kojem pokazuje kako izgleda korišćenje kečapa u bestežinskom stanju na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), čak i najjednostavniji zadaci postaju izazov. NASA-ov astronaut Metju Dominik nedavno je podelio snimak koji otkriva kako izgleda korišćenje kečapa u uslovima mikrogravitacije.

U videu, objavljenom na društvenoj mreži X, Dominik pritiska flašu Heinz kečapa, dok se crveni mlaz sosa rasteže u dugu, ravnu liniju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

Na kraju, dok kečap formira neobičnu "kulu" u njegovim ustima, on ga brzo ispija, izazivajući različite reakcije među publikom. U svom postu, Dominik koji se u petak vratio na Zemlju - napisao je:
" Ovo je za sve ljubitelje kečapa. Svi kojima sam pokazao ili misle da je sjajno ili odvratno, nema sredine."

Komentari su bili podeljeni, dok su jedni bili oduševljeni, postoji su i oni koji sumnjaju u verodostojnost cele priče. Ipak, snimak je osvanuo na njihovoj zvaničnoj stranici, samim tim nema mesta za teorije zavere. 

- Pomalo je super, pomalo odvratno - glasio je jedan komentar.
Ovo je nauka kojom treba da se bavimo gore - dodao je drugi. 
- Toliko je teško da mi je čudno da poverujem da je istinito - bili su samo neki od komentara. 

ISS orbitira oko 400 kilometara iznad Zemlje, gde mikrogravitacija značajno utiče na ponašanje tečnosti. Za razliku od Zemlje, kečap se u svemiru ne povlači ka dole, što omogućava da mlaz ostane savršeno prav tokom istiskivanja.

Pre povratka na Zemlju u sredu, Dominik je zajedno sa kolegama astronautima Majklom Baratijem, Džinet Eps i ruskim kosmonautom Aleksandrom Grebenkinom, leteo u letelici SpaceX Crew Dragon.

Ova posada je u svemiru provela skoro osam meseci, zbog kašnjenja sa Boeing-ovom kapsulom Starliner, zatim uragana Milton i nepovoljnih vremenskih uslova. Misija je postala najduža do sada za Crew Dragon, obeležavajući novu prekretnicu za NASA-u i njene partnere u svemiru.

Na ISS-u su ostali piloti Starlinera, Buč Vilmor i Suni Vilijams, čija misija se takođe produžila, dok će se posada SpaceX-a vratiti u februaru naredne godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Džet set

Srbija