• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

01.05.2019

14:13

KRZNENI PRIJATELJ MOŽE DA REŠI MNOGE PROBLEME! Istraživanja pokazuju da pas poboljšava vaš društveni život!

Ljubav

KRZNENI PRIJATELJ MOŽE DA REŠI MNOGE PROBLEME! Istraživanja pokazuju da pas poboljšava vaš društveni život!

Podeli vest

Želeli biste malo bogatiji društveni život? Evo sjajnog načina da ga imate

Nabavite psa! Pas je dobar za vaš društveni život, pokazuje nova studija, a skoro polovina ispitanika stekla je nove prijatelje šetajući psa.

Od ukupno 2.000 ispitanih vlasnika pasa, gotovo polovina njih je stekla nove prijatelje dok je šetala svog ljubimca.

OVAKO IZGLEDA ANKSIOZNOST! Možda ćete moći lakše da pomognete...

Ispitanici u proseku upoznaju četvoro novih ljudi dok šetaju psa, a većina njih kaže da im je pas poboljšao samopouzdanje, pa im je sada mnogo lakše da razgovaraju sa strancima.

Zdravlje, stres i ljubavni život – ovi krznati ljubimci sve to poboljšavaju, pokazuje istraživanje.

Zanimljivo, ali šetnje su dobre i za "društveni život" pasa, takođe, a oko 60 odsto vlasnika smatra da njihov ljubimac ima svog "najboljeg prijatelja", odnosno psa sa kojim najviše voli da se igra.

KEC IZ RUKAVA! Pravi odgovor na milion dečjih pitanja!

Naučnici su otkrili da trećina pasa ima društvo drugih životinja, a suprotno uvreženom mišljenju, to su u većini slučajeva mačke.

- Psi savršeno "razbijaju led", odnosno sa njima je lakše započeti razgovor sa ljudima pored kojih biste inače jednostavno prošli. To dokazano ima dobre efekte na zdravlje, mentalno i fizički, a to je pokazalo i ovo istraživanje - kaže dreser Pasa Nik Džons.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija