• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: News.com.au/informer.rs

05.05.2019

12:38

(FOTO) BOLJE BITI STAR! Dve žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana lica!

Ljubav

(FOTO) BOLJE BITI STAR! Dve žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana lica!

Podeli vest

Reč je o aktuelnom facijalnom tzv. "vampir" tretmanu, koga promovišu mnoge zvezde. Tretman se odzvija tako što se iz pacijenta uzima određena doza krvi...

Ta krv se stavlja u centrifugalnu mašinu koja izvlači krvnu plazmu i trombocite, koji se zatim injekcijom ubrizgavaju u kožu lica.

"Vampirskim" tretmanima (engl. "vampire facial") popularnost porasla nakon što je Kim Kardašian 2013. godine objavila na svom Instagram profilu da je upravo bila na jednom takvom, navodi australijski portal News.

(FOTO) JEL` TE ZAKOPAJU NA DNU MORA? Flamingosi su aut, roze mrtvački sanduk na naduvavanje je hit!

Kozmetičari kažu da je krv bogata trombocitima pogodna za "peglanje" bora zbog visokog udela proteina. Tvrde i da ima visok nivo kolagena koji pomaže da koža bude čvrsta, čime dobija mladalački izgled.

U 5 KORAKA! Za zdraviji duh i telo, počnite ovo da radite odmah!

Tretman se razvija tako što se iz pacijenta uzima određena doza krvi. Ta krv se stavlja u centrifugalnu mašinu koja izvlači krvnu plazmu i trombocite, koji se zatim injekcijom stavljaju u kožu lica.

Međutim, kozmetički zahvat u "luksuznom spa centru" u Albukerkiju, za dvoje klijenata je imao strašne posledice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Mar 10, 2013 at 6:14pm PDT

Dve žene su tokom tretmana zaražene HIV-om, a zvaničnici u Novom Meksiku kažu da "postoji mogućnost da su se zarazile putem igli koje su korišćene tokom zahvata".

One su zaražene u periodu od maja do septembra prošle godine, zbog čega postoji opravdani strah da one nisu jedine zaražene ovim potencijalno smrtonosnim virusom.

MALO LI JE? Ove greške vas koštaju zuba!

Kejti Kankel, portparolka Zdravstvene službe Novog Meksika, kaže da je klinika pod istragom.

- Više od sto pacijenata je već testirano. Naša služba čini sve da obezbedi testiranje i savetovanja za pojedince koji su prošli ovakva tretman u klinici. Testiranje je važno za sve, jer postoje efektivni tretmani za lečenje HIV-a i mnogih infekcija - prenosi News.

Spa centar je prošlog septembra zatvoren zbog zabrinutosti u vezi sa načinom na koji se održavaju igle, ali i zbog toga što nije bilo poznato da uopšte imaju licencu za "vampirsku" proceduru.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija