• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

10.11.2018

14:59

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Deci nije potrebno toliko proteina!

Ljubav

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Deci nije potrebno toliko proteina!

Podeli vest

Petina dece ima prekomernu težinu do sedme godine, trećina njih do završetka osnovne škole, a veliki problem predstavlja i preteran unos proteina...

Stručnjaci odavno upozoravaju da se mališani uglavnom nezdravo hrane. Petina dece ima prekomernu težinu do sedme godine, trećina njih do završetka osnovne škole, a veliki problem predstavlja i preteran unos proteina.

Tako je pokazala studija naučnika sa Univerzitetskog koledža u Londonu i Univerziteta Oksford. Čak 99,9 odsto male dece konzumira tri puta više proteina nego što je potrebno. Naučnici za to krive roditelje koji deci daju previše mlečnih proizvoda, pa Britanski Nacionalni zavod za zdravlje savetuje da najmlađi ne bi trebalo da konzumiraju više od 600 ml mleka dnevno.

Rezultati istraživanja su još pokazali da dve trećine dece unosi više kalorija od preporučene doze. A to u perspektivi predstavlja opasnost da dobiju visok krvni pritisak, srčana oboljenja i dijabetes tipa 2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija