• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

31.05.2019

16:17

MOĆ BILJA! Lavandino ulje usporava proces starenja!

Ljubav

MOĆ BILJA! Lavandino ulje usporava proces starenja!

Podeli vest

Petominutno udisanje mirisa esencijalnog ulja ove lekovite biljke smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 24 procenta. Udisanje mirisa lavandinog ulja pospešuje i izbacivanje slobodnih radikala iz organizma

Moćna lavanda može mnogo toga i zato je uvek treba imati uz sebe, ističu aromaterapeuti. Petominutno udisanje mirisa esencijalnog ulja ove lekovite biljke smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, za čak 24 procenta. Ovo saznanje je od izuzetne važnosti, ako se zna da kortizol izaziva porast krvnog pritiska i pad imuniteta.

Foto: Shutterstock

ZNAJU ZNANJE! Žene u ova 4 znaka mogu da zavedu svakog muškarca!

Udisanje mirisa lavandinog ulja pospešuje i izbacivanje slobodnih radikala iz organizma, za koje se smatra da ubrzavaju proces starenja. Osim toga, ulje deluje stimulativno i na rad, a prostor u kome sedimo postaje svežiji i prijatniji. Grgoljenje razređenog lavandinog ulja pomaže kod upale grla i promuklosti. Lek za ovu namenu dobija se tako što se kap ulja stavi u čašu mlake vode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija