• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer.rs

02.07.2019

10:10

LUBENICA KAO LEK! Ovo su sva njena neverovatna LEKOVITA SVOJSTVA!

Ljubav

LUBENICA KAO LEK! Ovo su sva njena neverovatna LEKOVITA SVOJSTVA!

Podeli vest

Lubenica obiluje vitaminima i mineralima. Održava telo hidriranim, a zbog obilja vitamina C i beta - karotena izuzetno je delotvorna u prevenciji bolesti srca i hroničnih upalnih stanja

Pomaže u održavanju energije tela, i kao što vam je sigirno poznato odlično osvežava i pravi je izbor u ovim tropskim danima.

Foto: Pixabay

Vitamin A

Ovaj vitamin je važan za zaštitu zdravlja očiju, a njegova svojstva pomažu
u smanjenju slobodnih radikala u telu.

Vitamin C

Svi znamo da je potreban za jačanje imuniteta, ali vitamin C će takođe ubrzati zarastanje rana, sprečiti oštećenja ćelija, poboljšati zdravlje zuba i desni.

Vitamin B6

Vitamin B6 je potreban za sintezu serotonina i norepinefrina (noradrenalina) koji su zaslužni za vaše dobro raspoloženje.

(VIDEO) MAHERI POKAZALI KAKO SE KORISTI NOŽ! Savršeno isecite voće na najlakši i najbrži način!

Likopen

I dok veliki broj ljudi misli da je paradajz najbolji izvor likopena, lubenica ga sadrži u najvećoj koncentraciji, u odnosu na bilo koje drugo voće ili povrće.

Foto: Shutterstock

Likopen smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i makularne degeneracije.

Kalijum

Ako niste ljubitelj banana, kalijum možete potražiti i u lubenici. Pomaže u oporavku mišića, poboljšava funkcionisanje mozga i nivo elektrolita vraća u ravnotežu. Takođe će pomoći u smanjenju nivoa krvnog pritiska.

Aminokiseline

Lubenica sadrži aminokiseline arginin i citrulin. One su potrebne za održavanje zdravlja arterija i celokupnog kardiovaskularnog sistema, a takođe poboljšavaju cirkulaciju.

Voda

Lubenicu čini oko 92% vode, što znači da je odličan izbor za hidrataciju.

1 šolja lubenice sadrži oko 45 kalorija pa je pravi saveznik kada su dijete u pitanju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija