• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica.com/Informer.rs

11.08.2021

10:22

REŠITE SE TVRDOKORNIH PRLJAVŠTINA! Napravite sredstvo za čišćenje najtežih naslaga!

Ljubav

REŠITE SE TVRDOKORNIH PRLJAVŠTINA! Napravite sredstvo za čišćenje najtežih naslaga!

Podeli vest

Predlažemo domaće sredstvo za čišćenje tvrdokorne prljavštine u svakom kutku vašeg doma. Prirodno je i pogodno za sve vredne mame

Ovaj višenamenski sprej kombinuje efikasnost limuna, limete i sirćeta. Može se koristiti za čišćenje gotovo svakog kutka doma, od kupatila do kuhinje.

Nizak pH i kiseline koje se nalaze u limunu, limeti i sirćetu čiste do savršenstva i onemogućavaju pojavu bilo kakvih mikroorganizama. Sjajni su u borbi protiv bacila i plesni i svi oni imaju ekološki prihvatljive sastojke.

Imajte na umu da sirće ne smete mešati sa izbeljivačem, jer ćete stvoriti plinoviti hlor. Limun i limetu nemojte koristiti za čišćenje mramornih površina jer nagrizaju.

Potrebna oprema:

– Rasprščivač

– Cediljka

– Filter za kafu ili gaza

– Čaša

– Čista krpa

Foto: Shutterstock

Prirodan sprej

Sastojci:

– Jedan limun

– Jedna limeta

– 250 ml destilovanog bijelog sirćeta

– Čaša vode

Instrukcije:

Iscedite limun i limetu. Procedite sok kroz filter za kafu ili gazu da biste uklonili pulpu. Ovo je važno kako pulpa kasnije ne bi začepila rasprščivač.

Dodajte sok od limuna i limete i sirće u prazan raspršivač. Dobro protresite da se tečnost sjedini.

Poprskajte površinu koju želite da očistite i da tako stoji kako bi se otopila masnoća i druge prljave naslage. Za nakupljeni kamenca oko česme ili plesan oko kade sačekajte najmanje 10 minuta kako bi sprej adekvatno delovao. Potom ih očistite starom četkicom za zube ili četkom za ribanje.

Dobro isperite vodom, osim ukoliko čistite ogledala ili prozore. U tom slučaju ih osušite čistom krpom kako ne bi ostali tragovi vode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17