• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.12.2021

21:43

NE IGNORIŠITE ZIMOGROŽLJIVOST! Nije vam hladno samo zbog zime!

Ljubav

NE IGNORIŠITE ZIMOGROŽLJIVOST! Nije vam hladno samo zbog zime!

Podeli vest

Ako vam je hladno dok je svima oko vas prijatno, to može biti signal da nešto nije u redu sa vašim zdravljem

Za žene je uobičajeno da im je hladnije, a za to je delimično "kriva" psihologija i veća osetljivost na uslove koji mogu da doprinesu hladnoći, ali to može da bude i rezultat nekih poremećaja u organizmu poput anemije ili početka dijabetesa.

Postoji nekoliko razloga za takvo stanje:

Poremećaj rada štitaste žlezde

Ukoliko vam je uvek hladno, to znači da vas muči hipotireoza, što znači da vaša štitasta žlezda ne luči dovoljno hormona.
Bez pravilnog rada ove žlezde, usporava se metabolizam, a drugi simptomi ove bolesti su opadanje kose, suva koža i umor.

Foto: Shutterstock

Za žene je uobičajeno da im je hladnije

Anemija

Nizak nivo gvožđa u krvi najčešći je razlog hroničnog osećaja hladnoće. Gvožđe je ključni mineral koji pomaže crvenim krvnim zrncima da prenesu kiseonik kroz telo, što znači da dovode toplotu i druge hranljive sastojke u svaku ćeliju organizma. Bez dovoljno gvožđa, biće vam stalno hladno.

Loša cirkulacija

Ako su vam stopala i ruke uvek hladni, imate problem sa cirkulacijom, što znači da zbog određenog problema krv ne dolazi do ekstremiteta. Doktori savetuju da proverite srce i krvne sudove. Inače, na cirkulaciju loše utiče i pušenje.

Rani znak dijabetesa

Dijabetes koji se ne kontroliše može uzrokovati stanje nazvano dijabetesna nefropatija, što utiče na nerve koji su zaduženi za osećaj u rukama i nogama, i uvek su hladne.
Dijabetesna nefropatija razvija se postepeno, pa možete biti potpuno nesvesni njenog postojanja. Prateći simptomi su učestalo mokrenje, osećaj umora i povećana žeđ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija