• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2021

08:16

DOKTOR ČUBRILO OTKRIVA DA SU OVE 2 NAMIRNICE ZAKON ZA MAMURLUK! Ovako se PRAVILNO koriste, a evo zašto su VAŽNE za ZDRAVLJE

printscreen RTS

Ljubav

DOKTOR ČUBRILO OTKRIVA DA SU OVE 2 NAMIRNICE ZAKON ZA MAMURLUK! Ovako se PRAVILNO koriste, a evo zašto su VAŽNE za ZDRAVLJE

Podeli vest

Profesor doktor Dejan Čubrilo gostovao je u emisiji "Ordinacija" i otkrio kako se pravilno uzimaju rasol i kiseli kupus i kako oni utiču na zdravlje

Kiseli kupus i rasol su moćni antioksidansi i puni su vitaminom C, najvažnijim nutrijentom za jačanje imuniteta, što je posebno važno u zimskom periodu. Međutim, ova namirnica i njen sok, mogu i te kako da izazovu probleme sa varenjem, da stvore nadutost i gasove...A razlog je taj što ih uzimamo na pogrešan način, prenosi RTS.

 - Onaj ko ima gasove će reći da je to od rasola i kupusa. Od ovog prvog teško da možete da imate gasove. Kako? U čašu vode stavite supenu kašiku rasola. On ne treba da se pije čist. Naš narod je strašno čudnovat. Ako bih ja sad čist rasol popio, ne samo da bih imao gasove, to bi već bila mnogo ozbiljnija patologija creva. Ali ako se pije razmućen u vodi, to će nam obezbediti dovoljno bakterija -  rekao je dr Čubrilo u emisiji "Ordinacija".

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus

Kiseli kupus, namirnica koja je tokom cele zimske sezone obavezno prisutna na srpskim trpezama, takođe ume da "teško padne" na stomak. Opet, reč je o načinu na koji ga konzumiramo, objašnjava profesor dr Čubrilo.

Dr Čubrilo smatra da je najbolje prvo testirati sebe i videti koja količina nam pravi problem u crevima, a evo na koji način to da uradite:

 - Uzmete jako malo, pa ga prvo sameljete, uzmete sa vodom, pa ako tada vidite da vam stvara probleme, ne treba da ga koristite. To je test koji otkriva da ne valja tanko crevo, da nema doboljno enzima. Ako to imate, znajte da ste uprskali", napominje dr Čubrilo i dodaje: "Zbog načina života ste creva istrošili. Prvo uzmete manju količnu i oporavite creva i posle možete da ga jedete -  zaključio je dr Dejan Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17